• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 14:22

Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ - Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου: «Κρίση των παραδοσιακών πολιτικών και νέοι διαχωρισμοί – Η άνθηση του λαϊκισμού»

Εκδήλωση – συζήτηση υπό τον τίτλο «Κρίση των παραδοσιακών πολιτικών και νέοι διαχωρισμοί – Η άνθηση του λαϊκισμού», διοργανώνει  το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη .

Εκδήλωση – συζήτηση υπό τον τίτλο «Κρίση των παραδοσιακών πολιτικών και νέοι διαχωρισμοί – Η άνθηση του λαϊκισμού», διοργανώνει  το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα  17:30-19:30, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic (Διάκου 28, Μετρό Ακρόπολη).

Την τελευταία δεκαετία μια σειρά από ζητήματα ήρθαν με ένταση στις κοινωνίες του δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου αλλάζοντας την ισορροπία, διαλύοντας τις μεταπολεμικές συναινέσεις και βεβαιότητες και δημιουργώντας ανασφάλεια και απογοήτευση στους πολίτες. Εκλογικές ανατροπές, δημοψηφίσματα και αυταρχικές μορφές και πρόσωπα διακυβέρνησης, εμφανίστηκαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι παραδοσιακοί πολιτικοί σχηματισμοί αντιμετωπίζουν κυρίως με παθητικότητα και αδράνεια τις εξελίξεις, προκαλώντας ένα κενό το οποίο για άλλη μια φορά στην ανθρώπινη ιστορία επιχειρεί να καλύψει ο ακραίος λαϊκισμός, ο εθνικισμός και ο συνδυασμός τους συνεπικουρούμενος πλέον από πανίσχυρα διαδικτυακά εργαλεία. Η φιλελεύθερη μεταπολεμική δημοκρατία αμφισβητείται ως προς την ικανότητα της να προστατέψει τους πολίτες και να εγγυηθεί την ευημερία τους.

Εντάσσοντας τις διεθνείς εξελίξεις στον εγχώριο πολιτικό προβληματισμό αναπτύσσουμε τον διάλογο σχετικά με το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, τον διαχρονικό κομματικό λαϊκισμό και την εξέλιξή του, τους τρόπους και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του, τα νέα διακυβεύματα, τις νέες διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές συμμαχίες.

Οι καθηγητές Στάθης Καλύβας, Νίκος Μαραντζίδης και Νικόλας Σεβαστάκης και ο γενικός διευθυντής της MRB Δημήτρης Μαύρος αναπτύσσουν τις απόψεις τους. Την συζήτηση συντονίζει η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου. Παρεμβαίνουν από το κοινό πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί αναλυτές και ακολουθεί ανοιχτός διάλογος.

Send this to a friend