Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ καταγγέλλει οτι τον έκοψαν από την ενημέρωση υπουργείου

Με ανάρτησή του στο Facebook o δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Αχιλλέας Τόπας ισχυρίζεται ότι αποκλείστηκε από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ηγεσίας Χρήστου Σπίρτζη, αν και διαπιστευμένος συντάκτης του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, με απόφαση του ίδιου του κ. Σπίρτζη, και αποκαλύπτει βήμα βήμα τι προηγήθηκε, ενώ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση με την οποία επιχειρήθηκε η διάψευση της καταγγελίας του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Αχιλλέας Τόπας «λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου».

«Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό» συνεχίζει «δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη.  Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού».

«Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή» προσθέτει ο δημοσιογράφος του Σκάι σημειώνοντας ότι «όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «τα συμπεράσματα από την ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία επιχειρήθηκε η διάψευση τις καταγγελίας είναι εύκολο να βγουν αφού αντί να δοθεί μια σαφή απάντηση γίνεται λόγος για fake news και επίθεση τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Σκαι με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς».

Σημειώνεται ότι ο Αχιλλέας Τόπας έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες 2-3 επιστολές στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και το γραφείο του διοικητή, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαδικασία μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ, από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όπως τονίζει ο κ. Τόπας, δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Σε μία από τις επιστολές, ο κ. Τόπας επισημαίνει πως το γεγονός ότι ο κ. Λιντζεράκος αρνείται να μιλήσει σε κανέναν δημοσιογράφο είναι πρωτοφανές.

Το θέμα αποκάλυψε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος σχολίασε με έντονα «καυστικό» τρόπο: «Η υπηρεσία Τύπου του υπ.Υποδομών ανακοίνωσε στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Αχιλλέα Τόπα ότι εφεξής δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του Υπουργείου με εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη! Χούντα και μόνο..».

 

Send this to a friend