Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συγκλονιστική καταγγελία μητέρας: «Εκπαιδευτικοί κακοποιούσαν τον 11χρονο αυτιστικό γιο μου- Έχω υλικό με ουρλιαχτά και βία» (vid)

Τη συγκλονιστική καταγγελία της μητέρας ενός 11χρονου αυτιστικού αγοριού φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" και ο Σπύρος Χαριτάτος. 

Η κ. Λένα Κωστή ισχυρίστηκε ότι εκπαιδευτικοί κακοποιούσαν το γιο της με εκείνη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και να βάζει κρυφές κάμερες, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς μπορεί να τους συμβαίνει. "Αναγκάστηκα να καταγράψω το παιδί μου, ο Γιάννης μου είναι αυτιστικός, και υστερεί στον αφηγηματικό λόγο. Ο Γιάννης δέχεται άπειρες λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του" δήλωσε η μητέρα του 11χρονου.

Η μητέρα καταγγέλει ότι το αυτιστικό παιδί της, που πηγαίνει στο Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου, έπεσε θύμα κακοποίησης από εκπαιδευτικούς.

"Έχω κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, έχω πάει σε ιατροδικαστή για σημάδια που είχε στο σώμα του, το ΑΤ Κερατσινίου έκανε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία αλλά δεν βγήκαν αποτελέσματα" τόνισε.

"Η συμπεριφορά του Γιάννη άρχισε να αλλάζει στο σπίτι, άρχισε να χτυπάει τους εκπαιδευτικούς που φέρνω στο σπίτι, άρχισε να κλαίει και να φοβάται τους χώρους του σπιτιού. Κατάφερε από μόνος του να μου αποκαλύψει ποιοί τον χτυπάνε. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ψέματα" συμπλήρωσε.

"Έχω ηχητικό υλικό με ουρλιαχτά, βία, μαρτυρία από άλλη δασκάλα που είναι παρούσα που λέει δεν το αντέχει αυτό που του κάνεις. Άπειρες ηχογραφήσεις από ξύλο. Έφτασαν να κλειδώνουν το παιδί μου μέσα στην τάξη, μαζί με το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά" ανέφερε.

Send this to a friend