Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Eξουδετερώστε τον Πανούση»

«Eξουδετερώστε τον Πανούση»

Ο Γιώργος Καρελιάς αρθρογραφεί στο protagon.gr για την περιβόητη υπόθεση με τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις και καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Θορυβημένη από την τροπή που έχουν πάρει οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για απειλές κατά της ζωής του και για επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και βαρυποινίτες, η κυβέρνηση αποφάσισε να τον «μηνύσει».

Του Γιώργου Καρελιά

Το γεγονός είναι πρωτοφανές. Ουδέποτε εν ενεργεία υπουργοί, όπως ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Νίκος Τόσκας σήμερα, έχουν μηνύσει πρώην συνάδελφό τους στην ίδια κυβέρνηση για ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα.

Το γεγονός, μάλιστα, προσλαμβάνει άλλη διάσταση μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας, από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, ότι την εντολή να κατατεθεί μήνυση εναντίον του κ. Πανούση έδωσε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να αντιμετωπίσει πολιτικά την υπόθεση. Μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού, το μέγαρο Μαξίμου τον προέτρεψε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Και μόλις εκείνος το έκανε, ο υπουργός  Δικαιοσύνης και σύμβουλοι του πρωθυπουργού μετέβησαν στον Άρειο Πάγο και, ουσιαστικά, ζήτησαν τη δίωξή του για «υπεξαγωγή εγγράφων», επειδή θεωρούν ότι χρησιμοποίησε πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ στις καταγγελίες του.

Η κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε πολιτική διερεύνηση των καταγγελιών Πανούση και, υπό το βάρος του μεγάλου αντίκτυπου που είχαν, επέλεξε να τις αποδυναμώσει με νομικό τρόπο: δεν ερευνά αν όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός (μεταξύ των οποίων και απειλές κατά τη ζωής του) έχουν βάση αλήθειας, αλλά μεταθέτει το θέμα στην «πηγή» των καταγγελιών. Είναι εντυπωσιακό ότι υπουργοί μιας αριστερής κυβέρνησης καταγγέλλουν πρώην συνάδελφό τους ότι θέτει σε κίνδυνο την… εθνική ασφάλεια, επειδή πιθανότατα βάσισε τις καταγγελίες του σε νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ο κ. Πανούσης έγινε υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα ως προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Ανήκε στην ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, από την οποία αποχώρησε και η υπουργοποίησή του πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα αριστερό αντίβαρο στη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμένου. Είχε έρθει σε σύγκρουση με συναδέλφους του, αλλά και με την τέως πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αποτελούσε κόκκινο πανί για τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για όσα στελέχη του τον θεωρούσαν εμπόδιο στην αποφυλάκιση κρατουμένων.

Στο διάστημα της υπουργικής του θητείας ο κ. Πανούσης είχε επικρίνει με σφοδρότητα τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα δημόσιας τάξης, αλλά την αντιδιέστειλε με εκείνη του κ. Τσίπρα, τον οποίο θεωρούσε υποστηρικτή του. Σήμερα κατηγορείται ως υπονομευτής της κυβέρνησης και (με εντολή του Πρωθυπουργού;) υπουργοί ζητούν την ποινική δίωξή του!

Αναδημοσίευση από: Protagon.gr

Send this to a friend