• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 14:12

Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επιστρέφει στο ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μαθήματα σε φοιτητές

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ για να κάνει μαθήματα σε φοιτητές.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ για να κάνει μαθήματα σε φοιτητές.

Μάλιστα, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων του Α' Εξαμήνου, με πανηγυρικό τόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, και όχι σε κάποιο αμφιθέατρο, ενώ θα προσκληθούν  τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών να την παρακολουθήσουν. Το μάθημα που θα διδάξει είναι Συνταγματικό Δίκαιο και εντάσσεται στο Α’ χειμερινό εξάμηνο.

Μία μέρα νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει μάθημα σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα διδάξει Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία (1821-1975), Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο.

Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια οι φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ διδάσκονταν το βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου» που πρωτοεκδόθηκε το 1991.

Σημειώνεται, πως ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές  αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιστρέφουν στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ  στον τομέα Συνταγματικού Δικαίου και ο πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, καθώς και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Send this to a friend