• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 23:52

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Eurovision 2016: Το μεγάλο φαβορί είναι... περίπου Ελληνικό

Eurovision 2016: Το μεγάλο φαβορί είναι... περίπου Ελληνικό

Σε λίγες ώρες η Ελλάδα δίνει τη μάχη της στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης, στον Πρώτο Ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision απόψε στις στις 22:00.

Η χώρα μας θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση με τους Argo και το τραγούδι Utopian Land, τη σύνθεση και τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης.

Στη σκηνή του Globe Arena θα εμφανιστούν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Μαζί με τους Argo επί σκηνής θα βρεθεί και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer) ενώ την κινησιολογία έχει επιμεληθεί η Μαρίας Λυραράκη, ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο είναι του Κωνσταντίνου Γαρίνη (Visual and Light Scene Designer) και το styling έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μεσημέρης.

[adsense]

Η συμμετοχή της Ρωσίας με τον Sergey Lazarev σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και επιμέλεια σκηνικής παρουσίας του Φωκά Ευαγγελινό φαίνεται πως είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι της φετινής διοργάνωσης.

Ο Δεύτερος Ημιτελικός και ο Τελικός του Διαγωνισμού θα μεταδοθούν ζωντανά την Πέμπτη 12 και το Σάββατο 14 Μαΐου, αντίστοιχα, στις 22:00 από την ΕΡΤ.
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Petra Mede και Måns Zelmerlöw.

Send this to a friend