Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Eurovision 2019: Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ζητά από την Κατερίνα Ντούσκα να μην πάει

Ο εμβληματικός Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, στέλνει βίντεο με προσωπικό μήνυμα στην Κατερίνα Ντούσκα να μη συμμετέχει στη φετινή Eurovision.

Ο εμβληματικός Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, στέλνει βίντεο με προσωπικό μήνυμα στην Κατερίνα Ντούσκα να μη συμμετέχει στη φετινή Eurovision.

Το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, Ρότζερ Γουότερς, στέλνει προσωπικό μήνυμα μέσω βίντεο στην Κατερίνα Ντούσκα, να αποσυρθεί από τη φετινή Eurovision, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στις 14-18 Μαΐου 2019.

Επικαλούμενος την παράκληση των Παλαινιστινίων και εκπροσωπώντας το κίνημα καμπάνιας μποϊκοτάζ και κυρώσεων κατά του Ισραήλ (BDS), λέει στην Κατερίνα Ντούσκα πως το να πάει εκεί, στο Ισραήλ, θα είναι μεγάλο λάθος. Της ζητάει επίσης να ακούσει την παράκληση της παλαιστινιακής κοινωνίας και να μποϊκοτάρει το θεσμό.

Στο βίντεο υπογραμμίζει πως κάποιος από τους συμμετέχοντας στη Eurovision πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του εκ μέρους των Παλαιστινίων και, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρει «Ελπίζω να είσαι εσύ η μία».

«Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019», αναφέρει στο μήνυμά της η ελληνική πρωτοβουλία του BDS.

Το BDS Greece, τμήμα του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, προσκαλεί την Κατερίνα Ντούσκα, να πει το τραγούδι της στην αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνει στο Gagarin στις 5 Μαΐου, όπου θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Δείτε το βίντεο

Send this to a friend