Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας

Νέος υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο νυν αρχηγος ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πρόκειται για μια πολύπλευρη προσωπικότητα, με επιχειρησιακή ικανότητα και τεχνογνωσία. Πρόσωπο με βαθιά πίστη στη δημοκρατία, επιχειρησιακά άρτιος και ικανότατος αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόσωπο με βαθιά πίστη στη δημοκρατία, επιχειρησιακά άρτιος και ικανότατος αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ο γνωρίζοντες "οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να είναι περήφανοι για τον άνθρωπο που ηγείται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ε.Αποστολάκης, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν τον σύγχρονο αξιωματικό των ΕΔ, λένε όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που συνεργάζονται μαζί του από όλους του Κλάδους.

Μαχητής όταν πρέπει, επιτελής, όταν το απαιτεί η περίσταση και... μάνατζερ στον ρόλο του Α/ΓΕΕΘΑ, προσπαθώντας να πετύχει τα φαινομενικά αδύνατα: Ενα ικανότατο στράτευμα, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους.

Ο Αρχηγός μάλιστα είναι και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων αφού έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) και επιπλέον έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Είχε προκαλέσει εντύπωση πρίν λίγο καιρό το άλμα του με τους αλεξιπτωτιστές. Πηγαίνοντας κόντρα στα συνηθισμένα σύμφωνα με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις, ο Ναύαρχος Αποστολάκης παίρνει μέρος σε αυτές και μάλιστα δεν δείχνει να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους.

Ετσι, πριν λίγο καιρό ο προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα από την ΜΥΚ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων και συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Σινούκ στην θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.

Ποιος είναι ο Αρχηγός και πλέον νέος υπουργός Άμυνας

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου.

Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976

Σημαιοφόρος : 1980

Ανθυποπλοίαρχος : 1983

Υποπλοίαρχος : 1987

Πλωτάρχης : 1992

Αντιπλοίαρχος : 1997

Πλοίαρχος : 2004

Αρχιπλοίαρχος : 2009

Υποναύαρχος : 2011

Αντιναύαρχος : 2012

Ναύαρχος : 2015

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής

Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα

Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής

Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ και Α΄ Τάξεως Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ έχει μια εξαιρετική οικογένεια και έχει δύο παιδιά. Μάλιστα ο γιος του Γιάννης είναι ο γνωστός σεφ που γνωρίσαμε στο Master Chef.

 

Send this to a friend