• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 17:58

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γ. Αποστολόπουλος στο TheCaller: Η ανάπλαση στην Ομόνοια, η ντροπή των Εξαρχείων και η υποψηφιότητα με τον Μπακογιάννη

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο στούντιο του TheCaller Web TV και μίλησε στην δημοσιογράφο Τόνια Ζαραβέλα για την εμπειρία ζωής του να είσαι αντιδήμαρχος στον δήμο της Αθήνας, το όραμα της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας, την συμπόρευση με τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά την Γιώργο πίσω από τον Αποστολόπουλο.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο στούντιο του TheCaller Web TV και μίλησε στην δημοσιογράφο Τόνια Ζαραβέλα για την εμπειρία ζωής του να είσαι αντιδήμαρχος στον δήμο της Αθήνας, το όραμα της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας, την συμπόρευση με τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά την Γιώργο πίσω από τον Αποστολόπουλο.

Μετά από περίπου 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές για να κάνει αυτό που ξέρει καλά και να ασχοληθεί με την ευταξία της πόλης του, της Αθήνας. «Σαν μηχανικός έχω μάθει να σχεδιάζω και να υλοποιώ πράγματα, αυτό που έκαναν ως ελεύθερος επαγγελματίας ήθελα να το κάνω σε μεγαλύτερη κλίμακα για την πόλη μου. Άλλωστε, η χαρά της αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού είναι να οραματίζεσαι πράγματα, να τα σχεδιάζεις, να ξεπερνάς τις δυσκολίες -γιατί είναι πολλές- και να τα βλέπεις μετά να υλοποιούνται». 

Η ανάπλαση της Ομόνοιας

Για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Αποστολόπουλο, η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας υπήρξε ένα προσωπικό στοίχημα. «Η Ομόνοια ήταν ντροπή για την πόλη στην κατάσταση που ήταν. Αυτή τη στιγμή οι τουριστικές ροές κατευθύνονται σε περιοχές γνωστές, όπως είναι η Ακρόπολη και η Πλάκα, το Μοναστηράκι και δίπλα σε αυτές είναι η Ομόνοια. Θα είναι μια καινούργια Ομόνοια, πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο ασφαλής, πολύ πιο καθαρή.  Στην περιοχή αυτή υπήρχε ένας προβληματισμός από τους επιχειρηματίες, για το αν θα πρέπει να ανοίξουν νέες εργασίες. Πλέον μετά την παράδοση του έργου, που εκτιμάται στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα υπάρξουν ομόκεντροι κύκλοι στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια. Όπου υπάρχει φως, όπου υπάρχει δράση φέρνει επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο κ. Αποστολόπουλος και συνέχισε μιλώντας για το όραμα που μοιράζεται με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να μεγαλώσουν τα όρια του κέντρου της πόλης και να φτάσουν μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Τα Εξάρχεια και η «επανάσταση του αυτονόητου»

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε και για την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας, την κατάσταση στα Εξάρχεια και την διακίνηση ναρκωτικών και το παρεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τονίζοντας: «Τα Εξάρχεια έχουν γίνει ένας χώρος επαναστατικής γυμναστικής, με τις αναρχικές ομάδες να δρουν χωρίς φραγμό και εμπόδιο εδώ και χρόνια. Ο δήμαρχος μπορεί να πιέζει, αλλά δεν έχει το κατασταλτικό μηχανισμό να παρέμβει. Άλλωστε, η δημοτική αστυνομία έχεις ως όπλο ένα μπλοκ. Χρειάζεται βούληση, ώστε η ντροπή που υπάρχει στα Εξάρχεια να χτυπηθεί. Να επανέλθει η κανονικότητα, η επανάσταση του αυτονόητου». 

Σίγουρος για την νίκη του Μπακογιάννη

«Ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά από μία δεκαετή πορεία στην αυτοδιοίκηση γνωρίζει. Το πρόγραμμά μας ξεκινά από βαθιά ανάλυση των οικονομικών του δήμου και τι μπορεί να γίνει κοστολογημένο έως το τελευταίο ευρώ», είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, εκφράζοντας την πίστη του στον Κώστα Μπακογιάννη. «Από τις πρώτες συζητήσεις που είχαμε διαπίστωσα ότι έχει βαθιά κατάρτιση και είναι γνώστης των ζητημάτων για την πόλη».

Γιατί όχι με τον Γερουλάνο

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί μετά από περίπου πέντε χρόνια στο πλευρό του Γιώργου Καμίνη, αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπακογιάννη και όχι με τον Παύλο Γερουλάνο. «Ο κ. Καμίνης το 2014 στηρίχτηκε από 16 κινήσεις, κόμματα, ομάδες πολιτικών που καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα. Επέλεξε πλέον να χαράξει την πορεία του για την Ευρωβουλή. Ο καθένας πορεύεται ανάλογα με τα πιστεύω του. Αυτό που βλέπω είναι ότι με τον Κώστα Μπακογιάννη μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά και θα την κάνουμε»

Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Γιώργου Αποστολόπουλου στο TheCaller Web TV και την Τόνια Ζαραβέλα:

Send this to a friend