• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 02:52

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Γ. Λακόπουλος: Ο Μητσοτάκης αφού ψηφίσει τον εκλογικό νόμο θα πάει σε πρόωρες εκλογές για να καεί η «απλή αναλογική»

Σε άρθρο του με τίτλο «Το νέο μπούλινγκ της ΝΔ στον Τσίπρα μέρος της προετοιμασίας της για πρόωρες εκλογές» στο «Ανοιχτό Παράθυρο», ο Γ. Λακόπουλος γράφει πως «η συντεταγμένη επίθεση στο πρόσωπο του Τσίπρα και μετά τις εκλογές δεν έχει… προσωπικό  χαρακτήρα. Είναι μέρος του αναγκαστικού πολιτικού σχεδίου της ΝΔ για πρόωρες εκλογές».

Σε άρθρο του με τίτλο «Το νέο μπούλινγκ της ΝΔ στον Τσίπρα μέρος της προετοιμασίας της για πρόωρες εκλογές» στο «Ανοιχτό Παράθυρο», ο Γ. Λακόπουλος γράφει πως «η συντεταγμένη επίθεση στο πρόσωπο του Τσίπρα και μετά τις εκλογές δεν έχει… προσωπικό  χαρακτήρα. Είναι μέρος του αναγκαστικού πολιτικού σχεδίου της ΝΔ για πρόωρες εκλογές».

Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Λακόπουλος στο «Ανοιχτό Παράθυρο»:

«Ήταν ωραία εικόνα: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργός ανάμεσα στους διαδηλωτές στην πορεία για το  Πολυτεχνείο- που παραμένει ορόσημο παρά την οργανωμένη αμφισβήτησή του ακόμη και ως αντιστασιακό γεγονός.

Πολύ ωραία εικόνα. Και πάντως καλύτερη από την εικόνα ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού που την ίδια στιγμή πήγε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει έναν κρίσιμο αγώνα τένις ενός πανάξιου Έλληνα ενός ατομικού  αθλήματος…

Σ’ αυτό το σημείο κανονικά θα έκλεινε αυτή η συζήτηση. Συνεχίζεται όμως από τη ΝΔ και κάποια ΜΜΕ, με τη μορφή μπούλινγκ-με την αναγκαία παραπληροφόρηση.

Όχι μόνο για τη σημασία της συμμετοχής Τσίπρα στην πορεία, αλλά και για τα …τεχνικά στοιχεία της. Π.χ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε μέχρι τη Βουλή. Αλλά για  κάποια ΜΜΕ πηγές μέχρι το «Μεγάλη Βρετάνια». Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Η επίθεση είχε στοιχεία που παρέπεμπαν στο Μνημόνιο και το Δημοψήφισμα: τότε τον κατηγορούσαν ότι δεν τίναξε τη χώρα στον αέρα , αφού, κατά τη γνώμη τους, το είχε υποσχεθεί! Για τη ΝΔ και την επικοινωνιακή παρέα της, αν ο Τσίπρας περπατήσει επί των κυμάτων, θα τον κατηγορήσουν ότι δεν ξέρει να κολυμπάει.

Δείχνει παράλογο, αλλά δεν είναι,- όπως δεν ήταν ποτέ. Είναι επικοινωνιακό σχέδιο που εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή με ένταση και στόχο να φορτιστεί αρνητικά το όνομα του Τσίπρα…

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ανάδειξη του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση το επικοινωνιακό κόνσεπτ της υποστήριξης του θα άλλαζε.  Ότι θα αντικαθιστούσε το μπούλινγκ η πολιτική αντιπαράθεση.

Φευ! Από την πρώτη μέρα στη Βουλή μέχρι την πορεία για το Πολυτεχνείο ,  η επικοινωνιακή αντιμετώπιση  του Τσίπρα από τον αντίπαλό του  παραμένει ίδια. Μακριά από την πολιτική ουσία και με φαιά προπαγάνδα  για το πρόσωπό του.

Η επιμονή σ’ αυτή τη θεματολογία -που έχει συχνά στοιχεία γελοιότητας- υποδηλώνει ότι το δυστύχημα για το επικοινωνιακό επιτελείο του  Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχουν βρει το παραμικρό που θα τους διευκόλυνε  να τον συνδέσουν π.χ. με σκάνδαλα -ακόμη και από τη «σκευωρία» της Νοβάρτις τον άφησαν έξω…

Από πολιτική άποψη η συντεταγμένη επίθεση στο πρόσωπο του Τσίπρα και μετά τις εκλογές δεν έχει… προσωπικό  χαρακτήρα. Είναι μέρος του αναγκαστικού πολιτικού σχεδίου της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για εκλογές με νόμο δικής του κατασκευής. Αλλά αντιλαμβάνεται ότι έχει ημερομηνία λήξης: εκλογές στο τέλος της τετραετίας με απλή αναλογική. Με την πολιτική που ασκεί, σημαίνει ότι το σχέδιο της επικυριαρχίας τελειώνει εκεί. Και μετά θα γίνουν κάτι πλάκες…

Θα επιχειρήσει λοιπόν -αφού ψηφίσει τον εκλογικό νόμο που τον βολεύει -να «κάψει» -όπως πιστεύει-την απλή αναλογική, με πρόωρες εκλογές σε χρόνο που κατά τη γνώμη του θα είναι ακόμη πρώτο κόμμα η ΝΔ.

Ανάμεσα στον Ιούλιο του 2020 -ώστε να τις κάνει ο ίδιος και όχι υπηρεσιακός πρωθυπουργός- και στη λήξη του 18μηνου, ώστε να έχει το εργαλείο της  λίστας στη διάθεσή του.

Με αυτό τον σχεδιασμό έχει αρχίσει ήδη την προεκλογική καμπάνια με τα συνήθη μέσα: δημοσκοπήσεις, αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και μπούλινγκ προσωπικά στον Τσίπρα από τα  ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν -και ταυτοχρόνως χειραγωγούν – τη ΝΔ.

Η πολιτική όμως έχει τους δικούς της νόμους. Αν μπορεί να πετύχει δυο φορές η ίδια μέθοδος εξαρτάται από τον… Τσίπρα».

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Send this to a friend