Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου

CALLER'S CHOICE

Γ. Παπούλιας: «Αθλιότητα η ανώνυμη και ‘’κατσαπλιάδικη’’ διαρροή του ΠΑΣΟΚ κατά της ‘’Ώρα Αποφάσεων’’»

Με ανάρτησή του στα social media ο συνεργάτης του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και της Άννας Διαμαντοπούλου Γιώργος Παπούλιας εξαπολύει σφοδρή κριτική στον «κρυπτόμενο κομματικό παράγοντα», όπως τον χαρακτηρίζει, που βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή ανώνυμη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αποδέκτη την πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων»....

Με ανάρτησή του στα social media ο συνεργάτης του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και της Άννας Διαμαντοπούλου Γιώργος Παπούλιας εξαπολύει σφοδρή κριτική στον «κρυπτόμενο κομματικό παράγοντα», όπως τον χαρακτηρίζει, που βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή ανώνυμη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αποδέκτη την πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων» των 3 πρώην υπουργών του Κινήματος κ.κ. Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.

Ο Γ. Παπούλιας αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «προκαλεί και το γέλιο βέβαια η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κρυπτόμενος κομματικός παράγων, απευθυνόμενος στα συγκεκριμένα πρόσωπα, η σφραγίδα και υπογραφή των οποίων φέρει μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της τελευταίας κυβερνητικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία θα αξίζει να την μνημονεύσει πιθανώς και ο ιστορικός του μέλλοντος».

«Το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά αφήνουν αδιάφορους τους εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν και ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τους τελευταίους που το ψηφίζουν έστω κι από συνήθεια. Γιατί κανείς δεν έχει την αγωνία διατήρησης ιδιοκτησίας καμίας βουλευτικής έδρας, ούτε της συντήρησης μιας γραφειοκρατικής στέγης παραγοντισμού και «μιντιακού σουλάτσου», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Καμία θλίψη και πολύ περισσότερο καμία έκπληξη από την αθλιότητα που άφησε το ΠΑΣΟΚ να διαρρεύσει, ανώνυμα και κατσαπλιάδικα, εναντίον της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων». Τα έργα και οι ημέρες του εναπομείναντος μικρού, φοβικού και ελεγχόμενου εκλογικού μηχανισμού (εν είδει κόμματος), απλώς επιβραβεύουν κάθε φορά όσους συνειδητά το εγκατέλειψαν, όχι για να ενταχθούν οπουδήποτε αλλού, αλλά για να προστατέψουν τα χρόνια, τον κόπο και τις αγωνίες που ξόδεψαν κάποτε στις τάξεις του και να μην τα χαραμίσουν μέσα στην αυθάδεια και τον αμοραλισμό που επέφερε η κρίση.

Εν προκειμένω προκαλεί και το γέλιο βέβαια η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κρυπτόμενος κομματικός παράγων, απευθυνόμενος στα συγκεκριμένα πρόσωπα, η σφραγίδα και υπογραφή των οποίων φέρει μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της τελευταίας κυβερνητικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία θα αξίζει να την μνημονεύσει πιθανώς και ο ιστορικός του μέλλοντος. Δεν περιμένει κανείς τίποτε περισσότερο από την γραφειοκρατία ενός κόμματος που …διόρισε στην κοινοβουλευτική του ομάδα επώνυμους και σεσημασμένους αντιμεταρρυθμιστές που χτυπούσαν στο σύνταγμα τα νταούλια του λαϊκισμού μαζί με τους σημερινούς κυβερνώντες. Δεν ελπίζει σε κάτι καλύτερο κανείς από την ηγεσία ενός κόμματος που φοβάται να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, που σέρνεται πίσω από τον λαϊκίστικο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, που σπεύδει να πλειοδοτήσει με το …ματωμένο πλεόνασμα επιβραβεύοντας την καταδίκη της νέας γενιάς έναντι της «παντοκρατορίας» των συνταξιούχων.

Το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά αφήνουν αδιάφορους τους εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν και ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τους τελευταίους που το ψηφίζουν έστω κι από συνήθεια. Γιατί κανείς δεν έχει την αγωνία διατήρησης ιδιοκτησίας καμίας βουλευτικής έδρας, ούτε της συντήρησης μιας γραφειοκρατικής στέγης παραγοντισμού και «μιντιακού σουλάτσου». Ακόμα περισσότερο αφήνει αδιάφορη την εξέλιξη της ιστορίας, που τρέχει με άλλες ταχύτητες, για …άλλες πολιτείες, ξεπερνώντας σκουριασμένα μυαλά, αγκυλωμένες αντιλήψεις και φοβικά σύνδρομα.

Όταν φτάνει η ιστορική ώρα των αποφάσεων με ψηφιακό ρολόι αφής κι εσύ ακόμα κουρδίζεις τον ξύλινο κούκο στον τοίχο με τις αφίσες τότε δεν σου μένει τίποτε άλλο παρά μια σκονισμένη θέση στο παλιατζίδικο της ιστορίας».

Θεσσαλονίκη: Έμπορος ναρκωτικών προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς με… ηλεκτρικό πατίνι
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου
Αντιδράσεις για το meme του ΠΑΣΟΚ με τον Σάντερς δίπλα στον Παπανδρέου- Τι απαντούν από την Χαριλάου Τρικούπη
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν πρόλαβα να βγω στη σύνταξη, δεν έχω πάρει ποτέ επίδομα
Γερμανία: Αυτές είναι οι κάψουλες στις βρήκαν καταφύγιο οι άστεγοι τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Ο συγγραφέας Κ. Χαραλάς απαντά στους επικριτές του για τα όσα έγραψε για την Μπεκατώρου!