Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γ. Σιακαντάρης στο TheCaller: Η χώρα χρειάζεται νέο κόμμα, με νέο τίτλο και νέα ηγεσία στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας

Στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο δρ. Κοινωνιολογίας και συγγραφέας Γιώργος Σιακαντάρης, κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και μιλώντας για την επόμενη μέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο δρ. Κοινωνιολογίας και συγγραφέας Γιώργος Σιακαντάρης, κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και μιλώντας για την επόμενη μέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Αρχικά, ο κ. Σιακαντάρης έκανε λόγο για «αναμφισβήτητη νίκη της ΝΔ» και πρόσθεσε: «Ούτε ηττήθηκε στρατηγικά, ούτε συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως στις ευρωεκλογές, αλλά πήρε ποσοστά που τον κάνουν εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα».

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «αποτυχία» το 8,1% του Κινήματος Αλλαγής, με βάση όσα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια και σχολίασε με νόημα πως «δεν πρέπει να εθελοτυφλούν στο ΚΙΝΑΛ και να λένε πως ‘’άντεξαν’’. Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένο και θα πιεστεί από όλες τις πλευρές».

Μιλώντας ειδικότερα για το Κίνημα Αλλαγής είπε πως έκανε σημαντικά λάθη σε αυτές τις εκλογές. Έκανε λόγο για «αδυναμία να καταθέσει πρόταση εξουσίας» και υποστήριξε πως «ένα κόμμα κατεβαίνει και μπορεί να πείσει μόνο αν λέει πως έχει πρόταση διακυβέρνησης της χώρας». Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν μιλάει για «μικρομεγαλισμό», αλλά ότι «πρέπει να υπάρχει πρόταση εξουσίας όσο μικρός και όσο μεγάλος και αν είσαι».

Και συνέχισε μιλώντας για τα στρατηγική λάθη του ΚΙΝΑΛ, πως «ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη Δημοκρατική Παράταξη, της οποίας συνεχιστής και κληρονόμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας και καταλαμβάνει αυτό το χώρο, εσύ δεν μπορείς να λες ότι απευθύνεσαι στον ίδιο χώρο… Σε λάθος target group και λάθος κοινωνική ομάδα απευθύνθηκε η επικοινωνιακή καμπάνια του ΚΙΝΑΛ και με λάθος διαφημιστικά προϊόντα… Όταν ξαναβγάζεις τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτά τα οποία έχει οικειοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Τσίπρας, δεν έχεις ελπίδες…».

Ο ίδιος υπερτόνισε την ανάγκη νέου κόμματος! Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα χρειάζεται νέο κόμμα, με νέο τίτλο και νέα ηγεσία στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, δεν πάει άλλο, ας σταματήσει το κρυφτούλι. Και η λέξη κίνημα αλλαγής δεν συνάδει με τη Σοσιαλδημοκρατία. Η Σοσιαλδημοκρατία είναι η παράταξη της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και αυτό δεν συνάδει με τα κινήματα στον τίτλο».

Τέλος, ο Γιώργος Σιακαντάρης μιλώντας για το βιβλίο του «ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από τις εκδόσεις «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», ανέφερε εκτός των άλλων: «Αυτό που τονίζω στο βιβλίο μου είναι το εξής: Πως είναι λανθασμένες οι ερμηνείες ότι η πτώση της Σοσιαλδημοκρατίας οφείλεται αφενός στο ότι ασχολήθηκε με τα πολύ-πολιτισμικά ζητήματα και άρα ξέχασε τα άλλα ζητήματα και αφετέρου στο ότι οδηγήθηκε στο νεοφιλελευθερισμό».

Send this to a friend