Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γαβαλάς: Στη φυλακή με ρώτησαν αν θέλω να εξοντώσουν κάποιον- Να τελειώσει η μαγκιά του Πολάκη

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ οι «Αταίριαστοι» και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον αν έχει βιώσει τη μαφία των φυλακών.

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ οι «Αταίριαστοι» και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον αν έχει βιώσει τη μαφία των φυλακών.

«Φυσικά το έχω βιώσει. Θέλω να χαιρετίσω και να δώσω κουράγιο σε όλους τους φυλακισμένους είτε είναι στο Μεταγωγών στον Κορυδαλλό, είτε είναι στις κλειστές φυλακές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει μαφία στις φυλακές ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Οι φυλακές είναι μια κλειστή κοινωνία όπως είναι και η κοινωνία μας. Υπάρχει μαφία, υπάρχουν καλοί άνθρωποι, υπάρχουν κακοί. Υπάρχουν τσαμπουκάδες που κάθε τόσο τους βγαίνει το ένστικτο να τσακωθούνε και υπάρχουν οι άγγελοι, οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία, που δουλεύουν στα τυπογραφεία. Εμένα μου είχαν κάνει δώρο οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ένα πολύ ωραίο ντοσιέ δερμάτινο, το lak με αφιέρωση. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουνε και θέλουν να σωφρονιστούν. Υπάρχουν και φύλακες οι οποίοι σωφρονίζουν και άλλοι που σε τρελαίνουν. Αλλά είναι η ίδια η κοινωνία. Ήμουν σε μια πτέρυγα που λεγόμασταν “οι υψηλού κινδύνου” γιατί ήμασταν πιο επώνυμοι και μπορούσες να τον προκαλέσεις να σου κάνει κακό. Δεν είχαμε καμία προστασία. Ερχόντουσαν άνθρωποι με μακιγιάζ φοβερό. Ερχόντουσαν με μπλε μάτια, παραποιημένα... Λες και είχαν έρθει από ξενύχτι».

Όσο για το αν υπάρχουν ομάδες που ελέγχουν πράγματα έξω από τη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Νομίζω ναι. Και μέσα και έξω από της φυλακή. Όπως και απ' έξω διαχειρίζονται πράγματα και μέσα. Και αυτό ξεκινάει από ψηλά. Δεν ξεκινάει από τον κάθε individual, από τον κάθε απλό άνθρωπο. Διακινούν πράγματα και καταστάσεις στις φυλακές και από μέσα και από έξω. Είναι μια κοινωνία και έχει μια δράση».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν και απειλές στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στις οικογένειές τους και στα παιδιά τους: «Ναι υπάρχουν. Όταν κάποιος είναι μέσα εκεί και βράζει συνέχεια ή θα τσακωθεί με τον δίπλα του ή προκαλεί φασαρίες. Οι φυλακές δεν είναι ωραίο πράγμα, ειδικά οι ελληνικές φυλακές εγώ θυμάμαι ήταν ο Ρουπακιώτης όταν είχε έρθει να μας δει του λέω: “Βλέπετε τις συνθήκες;” (του μίλησα ως Γαβαλάς) Δεν μπορείς σε έναν θάλαμο ο οποίος είναι για δύο άτομα να βάζετε τέσσερα ή πέντε. Γιατί είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα εκραγούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορούνε. Και να θέλεις να τους βάλεις σε μια ηρεμία δεν υπάρχει περίπτωση».

Και στην συνέχεια ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε: «Όταν μπήκα κάποιος άνθρωπος μου είπε: “Θέλεις να εξοντώσουμε κάποιον;”. Κάποιος πολύ μεγάλος που ήταν μέσα στη φυλακή. Του είπα όχι δεν θέλω. Εγώ έχω τιμωρηθεί, δύο ακόμα άνθρωποι που είναι τιμωρημένοι είναι η οικογένειά μου και δεν θέλω να συμβεί κάτι κακό. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά σας το λέω και ανατριχιάζω όλοι με έλεγαν κ. Γαβαλά, κανείς δεν ήρθε κοντά μου να μου κάνει κάτι κακό. Υποτίθεται ότι εγώ θα έπρεπε να έχω μια συνοδεία, που θα με βοηθούσε να περνάω τους διαδρόμους. Δεν είχα βέβαια κανέναν, εδώ δεν είχαν υπαλλήλους αρκετούς να κάνουν τη βάρδιά τους και να φυλάνε τους κρατούμενους. Είχα τον απόλυτο σεβασμό. Έχω όμως και αυτό το εκτόπισμα όμως όταν θέλω κάτι στη ζωή μου».

Επίσης ο Λάκης Γαβαλάς αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «Τον σέβομαι γιατί έχει το μισό από το όνομα. Λάκη. Πρέπει να του βάλουμε και ένα πο ακόμα. Ποπο-Λάκη, φτάνει πια… Να τελειώσει αυτή η μαγκιά».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Send this to a friend