Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Για 5η συνεχή χρονιά το «Μοντέλο Βουλής» για φοιτητές –Ζωή, Άδωνις και Μανιάτης ήταν εκεί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ), μία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Άφιξις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο Ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παρουσία καλεσμένων πολιτικών και ακαδημαικών προσώπων, οι οποίοι χαιρέτησαν την έναρξη εργασιών της πρότυπης προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων για φοιτητές.

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων απευθύνεται σε όλο το ελληνικό φοιτητικό κοινό και η καινοτομία του έγκειται στο ότι οι συμμετέχοντες φοιτητές έρχονται σε άμεση επαφή με τις διεργασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου, καλλιεργώντας τη ρητορική τους ικανότητα και το δημοκρατικό ιδεώδες.

 

Στο πλαίσιο της προσομοίωσης, οι φοιτητές λαμβάνουν μέρος ως Βουλευτές, Πρόεδροι Επιτροπών, Υπουργοί, αλλά και ενισχύουν την διοργάνωση ως Δημοσιογράφοι, μέλη της Νομικής Υπηρεσίας και του Προσωπικού της Βουλής.

Φέτος, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 1500, ενώ οι επιλεχθέντες φοιτητές προήλθαν από 65 διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Τελετή Έναρξης ακολούθησε η κατάθεση των νομοσχεδίων και συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών επιτροπών στους χώρους του Royal Olympic Hotel.

Οι πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές του συνεδρίου συζητούν για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, το Ασφαλιστικό Ζήτημα, τον Αθλητισμό, το Μεταναστευτικό και την Εθνική Άμυνα.

Send this to a friend