Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η γιαγιά από την Πέλλα που πόζαρε με το φανελάκι της για τη Vogue και έγινε viral!

Η γιαγιά από την Πέλλα που πόζαρε με το φανελάκι της για τη Vogue και έγινε viral!

Μετά από πολύ… σπρώξιμο από τον εγγονό της η 74χρονη Ελένη Χριστάκη από την Κρύα Βρύση Πέλλας φωτογραφήθηκε για τον εγγονό της, ωστόσο ποτέ δεν φαντάστηκε πως η φωτογραφία της θα δημοσιευόταν στην ιταλική Vogue!

«Εμένα δεν μου άρεσαν οι φωτογραφίες. Στα νιάτα μου ήμουν όμορφη, αλλά σε αυτή την ηλικία να ποζάρω για περιοδικό ομορφιάς και μόδας; Είπα, όποιος το δει θα βάλει τα γέλια», λέει στο Έθνος της Κυριακής, η Ελένη Χριστάκη, η γιαγιά Ελένη, όπως είναι γνωστή στο χωριό - πλέον είναι και «φίρμα», όπως την λένε τα εγγόνια της.

Την περασμένη Κυριακή στην εκκλησία οι συγχωριανές και φίλες της σιγοψιθύριζαν: «Η Ελένη βγήκε φωτογραφίες σε περιοδικό. Ο εγγονός της την έκανε φίρμα» και της έδιναν συγχαρητήρια. Και η γιαγιά Ελένη δεν ήξερε τι να πει και τι να απαντήσει. «Ήρθε το παιδί και μου είπε, ''γιαγιά θα ποζάρεις, έχω να κάνω μια εργασία στη σχολή. Θέλω να σου βγάλω φωτογραφίες''. Πώς να του αρνηθώ; Αφού ξέρω πόσο πολύ του αρέσει η φωτογραφία», λέει από τότε σε όποιον τη ρωτάει πώς από την Κρύα Βρύση βρέθηκε στις σελίδες της Vogue και μέσω αυτών σε όλο τον κόσμο.

Η ενδιαφέρουσα ιστορία ξεκινά τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο 30χρονος Χριστόφορος Καρβουνίδης έκανε ένα project με θέμα την οικογένειά του για τη σχολή όπου σπουδάζει φωτογραφία. Φωτογράφησε τη γιαγιά Ελένη μέσα στο σκοτάδι με μοναδικό φωτισμό τις γρίλιες από το στόρι στο σπίτι τους και στη συνέχεια την... έγδυσε.

Της ζήτησε να ποζάρει με το φανελάκι, θέλοντας να στείλει ένα διπλό μήνυμα. «Αφενός ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία και αφετέρου ότι οι ηλικιωμένοι είναι μόνοι τους, παραμελημένοι, σαν να έχουν αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου», μας εξηγεί, τονίζοντας με έμφαση ότι αυτό δεν αφορά τη γιαγιά του που μένει μαζί τους και είναι ένας δραστήριος και ζωντανός άνθρωπος, «μας βοηθά, δεν τη βοηθάμε», σπεύδει να συμπληρώσει. Το πρόσωπο της Ελένης Χριστάκη αντανακλάται πάνω σε μια κορνίζα με παλιά φωτογραφία της, όταν ήταν 17 ετών.

Send this to a friend