Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»

CALLER'S CHOICE

Γιατί «φόρεσε» κραγιόν κάτω από το μάτι του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι

Με μία άκρως συμβολική κίνηση προκειμένου να περάσει ένα μήνυμα, την Κυριακή, Παγκόσμια ημέρα για την ενδοοικογενειακή βία, ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, πέρασε μία γραμμή με κόκκινο κραγιόν κάτω από το μάτι του κατά την παρουσία του στην έκτακτη Σύνοδο για το Brexit.

Την ώρα που χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν σε διαδηλώσεις εναντίον της βίας εξαιτίας του φύλου την Κυριακή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε μια δραματική δημόσια χειρονομία για να εκδηλώσει την υποστήριξή του στο κίνημα που αξιώνει να τερματιστεί η μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μια κόκκινη γραμμή κάτω από το μάτι του με κραγιόν, ζωγράφισε ο Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς συμμετείχε στις εργασίες της έκτακτης συνόδου για το Brexit στις Βρυξέλλες, όπως και διάσημοι ποδοσφαιριστές που έκαναν το ίδιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία κατά της βίας των γυναικών στην Ιταλία.

«Δεν είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο», τόνισε ο πολιτικός κατά τη διάρκεια της συνόδου, αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία.

«Η βία κατά των γυναικών είναι απαράδεκτη. Το έμαθα αυτό από τη μητέρα μου και το μαθαίνω στα παιδιά μου», ανέφερε αργότερα ο Ταγιάνι μέσω Twitter.

Ιδια χειρονομία έκανα και ποδοσφαιριστές κορυφαίων ιταλικών συλλόγων στους αγώνες της Κυριακής, σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ή χρησιμοποιώντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα #unrossoallaviolenza — δηλαδή «κόκκινη κάρτα στη βία» κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ένα τρίτο των γυναικών παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία και το ένα στα δέκα κορίτσια παγκοσμίως έχει βιαστεί ή υποστεί σεξουαλική επίθεση.

Ο Ταγιάνι σημείωσε παράλληλα ότι το κτίριο του ΕΚ φωτίστηκε με πορτοκαλί χρώμα για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στην έναρξη μιας 16ήμερης καμπάνιας.

«Κανένας δεν μπορεί να προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία, ή μέσω της βίας. Πολύ περισσότερο, εναντίον γυναικών», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
«Ρουκέτα» Δερμιτζάκη! «Μπορεί την επόμενη εβδομάδα να έχουμε 4.000 κρούσματα»
«Δεν είναι απίθανο το lockdown στις 15 Νοεμβρίου αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα», λέει ο καθηγητής Σαρηγιάννης
Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα, σε ηλικία 115 ετών
Η Αγγελοπούλου ξεκαθαρίζει για την επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου: Η κυβέρνηση δεν κάλεσε τον Ερντογάν