Αθήνα

 

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xristos kougias 17 3 2025
Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»

CALLER'S CHOICE

Γιώργος Τσίπρας στο TheCaller: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει φόρα- Έχουμε «άλωση» του κράτους μέσα σε 2-3 μήνες

«Κατάφεραν να κάνουν ζήτημα για την επικαιρότητα το τι έκανε και τι δεν έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από το τι είναι τελικά το σκάνδαλο Novartis. Νομίζω ότι αυτό το σκάνδαλο έχει μέλλον. Πρόσφατα βγήκε και το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Από εδώ και πέρα η ΝΔ μπορεί μόνο να χάσει από τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, είναι πρωτοφανή αυτά που κάνει και φαίνεται ότι έχει πάρει φόρα σε πολλά πράγματα ως κυβέρνηση», είπε ο Γιώργος Τσίπρας και συνέχισε: «Δεν είναι το θέμα το πόσα φάγανε, αλλά το γιατί φάγανε που οδήγησε την ελληνική οικονομία σε μία συγκεκριμένη κατάσταση». 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «άλωση του κράτους» μέσα σε 2-3 μήνες από την κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι φαίνεται πως κυβέρνηση καταργεί τον ΑΣΕΠ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει πάρει φόρα, «το οποίο δεν επιδεικνύει διάθεση για συνενόηση για οποιοδήποτε θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι η πρώτη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου δικαίωσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι να μην επαναληφθεί. «Έχουμε πρόταση και είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος».

Ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε την ίδια ώρα ότι η κεντροδεξιά παράταξη που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση διοικεί μαζί με την ακροδεξιά, λέγοντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης και ο κ. Πλεύρης προέρχονται από την ακροδεξιά και έχουν ενσωματωθεί στο κόμμα όχι με τους καλύτερους όρους. Έχουν διατηρήσει τις απόψεις τους για το προσφυγικό, την Βόρεια Μακεδονία». 

Ο ίδιος θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα περί ξαδέλφου του πρωθυπουργού, είπε ότι μέχρι το 2015 κανείς δεν τον αποκαλούσε έτσι, παρά μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να τον αποκαλεί έτσι με συνέπεια «δυστυχώς να τσιμπήσουν και κάποιοι σύντροφοι».

Για την εκλογή προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε: «υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο σε ότι αφορά τις καταβολές του κόσμου που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έφερε στο 32%. Δεν ήταν τόσο η δική μας προεκλογική προσπάθεια, όσο η ευαισθητοποίηση του κόσμου να μην έρθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις διαστάσεις που έχει πάρει η μέχρι τώρα διεύρυνση» είπε ο Γιώργος Τσίπρας και τόνισε ότι υπάρχει πολύς περισσότερος κόσμος που θα ήθελε να προσεγγίσει ένα εγχείρημα που θα στηθεί σε άλλες βάσεις έξω από αυτές του 3% που είχε τα προηγούμενα χρόνια. «Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει μεγάλη σημασία η εκλογή προέδρου από τη βάση». Όπως είπε η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ληφθεί ακόμη και στο ίδιο το Συνέδριο.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα στην Φώφη Γιωτάκη:

Ροή Ειδήσεων

arthrou lavrov

27/03/2025 | 15:20

Ο Ρώσος νέος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον βλέπει «παράθυρο ευκαιρίας» για τις δύο χώρες

27/03/2025 | 15:15

Μπέττυ Μαγγίρα για Χρηστίδου – Βαρθακούρη: «Οι γυναίκες είναι οι αρχηγοί του σπιτιού»

27/03/2025 | 15:10

ΗΠΑ- Δασμοί: Γαλλία, Βρετανία και Κίνα υπογραμμίζουν ότι ο εμπορικός πόλεμος δεν ωφελεί κανέναν
karkas202

27/03/2025 | 15:00

Κόλαφος ο Γιώργος Καρκάς κατά Μπιμπίλα: «Με είπε προικοθήρα σε όλο το πανελλήνιο, να βάλει όπου θέλει την περιουσία του»

27/03/2025 | 14:50

Ηράκλειο: Ήρθαν στα χέρια δύο νεαροί – Με σπασμένα δόντια στο νοσοκομείο 19χρονος

27/03/2025 | 14:45

Μπέττυ Μαγγίρα: «Πρώτα έσκασε το δημοσίευμα για την εκπομπή και μετά το έμαθα εγώ»
6495011 1 scaled 1

27/03/2025 | 14:40

Καιρός: Τέλος η σκόνη, έρχονται βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

27/03/2025 | 14:30

Κατερίνα Καινούργιου: «Μίλησα χθες με τον Σπύρο Μπιμπίλα, τον πήρα ένα προσωπικό τηλέφωνο»

27/03/2025 | 14:20

«Signal Gate»: «Με προσκάλεσαν και τώρα μου επιτίθενται», δηλώνει ο δημοσιογράφος του Atlantic
bibilas

27/03/2025 | 14:15

Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχω κάνει μια μεγάλη αποχή, ελεεινά τα πρωτοσέλιδα, όταν αγαπάς κάποιον δεν σημαίνει ότι έχεις σχέση μαζί του»

27/03/2025 | 14:10

Έλεγχο για τη νομιμότητα των αδειών που εξέδωσαν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διαφθοράς ζητά το ΤΕΕ Δωδεκανήσου

27/03/2025 | 14:00

Σπύρος Μπιμπίλας: «Το metoo συνέβη λόγω κορονοϊού γιατί ο κόσμος του θεάτρου πείνασε και έβγαλε τα απωθημένα»
syndeseis 2025 03 27 05.29.45 frame 256762

27/03/2025 | 13:50

Αυτιάς: «Κλειδί» για τον κατώτατο μισθό οι τριετίες – Διπλασιάζονται τα κεφάλαια για το στεγαστικό πρόβλημα στην Ευρώπη

27/03/2025 | 13:45

Μαρία Μπακοδήμου: «Μου άρεσε αυτό που έγινε με τη Λίνα Μενδώνη στο Άργος»

27/03/2025 | 13:42

Ο Γιώργος Λιάγκας σε ξέσπασμα κατά της Σίσσυς Χρηστίδου: «Είναι ντροπή να τα λέει αυτά τα πράγματα» (βίντεο)
large uc9lvddexmnnam9ayuzuo1dvkgcq0uv81dfojvng0f0
Η Φινλανδία για 8η χρονιά πανηγυρίζει ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας στη λίστα
screenshot 16
Παύλος Γερουλάνος: Το «γυναικοκρατούμενο» σπίτι, η γνωριμία με τη σύζυγό του και η ιδιαίτερη συλλογή από αφίσες
screenshot 25
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτή θα είναι η νέα εικόνα του μετά την επέκταση και την αναβάθμισή του – Δείτε εικόνες
tempi 1
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
screenshot 18
Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα γνωστά οστά ανθρώπινου προσώπου στη Δυτική Ευρώπη – Δείτε φωτογραφία
6495279
Καίτη Κωνσταντίνου: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «αντίο» – Συγκλόνισε η μητέρα της στο τελευταίο χειροκρότημα