Αθήνα

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λινού: Η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει 45% – Να φοράμε δύο μάσκες

CALLER'S CHOICE

Γνωρίστε την Έμμα, την εργαζόμενη του μέλλοντος: Έχει καμπούρα, πρησμένα άκρα και κόκκινα μάτια

Σε 20 χρόνια από τώρα οι εργαζόμενοι θα μοιάζουν με την Έμμα, το μοντέλο που έχει καμπούρα, πρησμένα άκρα, χλωμή επιδερμίδα και κατακόκκινα μάτια. 

Η Έμμα, είναι ένα ανδρείκελο φυσικού μεγέθους που έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πώς η εργασία σε ένα μη εργονομικά καλό γραφείο μπορεί να επηρεάσει τους εργαζόμενους.

Αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους. Από τα ευρήματά τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της εταιρείας Helix 3D Ltd για να δημιουργήσουν την Έμμα – ένα ανησυχητικά καμπουριασμένο μοντέλο σε φυσικό μέγεθος για να απεικονίσουν τις πιθανές επιπτώσεις του σύγχρονου εργασιακού χώρου στο σώμα μας.

Η Έμμα έχει μια μόνιμη καμπούρα από το γεγονός ότι κάθεται για πολλές ώρες σε ένα γραφείο, έχει ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμό δέρμα, από τα χρόνια που περνά σε ένα γραφείο κάτω από τη λάμψη του τεχνητού φωτός.

H ομάδα των ερευνητών καλεί για ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένου και του μελλοντικού πιο εργονομικού γραφείου αλλά και των διαλειμμάτων που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η Σοφία Μπεκατώρου εξηγεί γιατί μίλησε τώρα! «Έμαθα πως συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου
Η ανακάλυψη Έλληνα καθηγητή το 1971 πίσω από τα εμβόλια των Pfizer και Μoderna
Στο Final-5 του Ο.Ο.Σ.Α η Διαμαντοπούλου! Πέρασε στον τελικό γύρο αξιολόγησης για τον επόμενο ΓΓ του Οργανισμού
Έρευνα MARC: Η ΕΡΤ έκανε την τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου