Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γιατί δεν γεμίζει πλέον την πλατεία το "κίνημα των Αγανακτισμένων"; Διορισμένοι στο Δημόσιο οι Αγανακτισμένοι;

Ο Άγγελος Κωβαίος αρθρογραφεί στο Protagon.gr και διερωτάται που «πήγε η αγανάκτηση και η «φρεσκάδα» εκείνου του αμεσοδημοκρατικού «κινήματος» του 2011, που γέμισε πλατείες, φόρτωσε με μούντζες τη Βουλή και ανέδειξε την επόμενη γενιά αστεριών της ελληνικής πολιτικής σκηνής;».

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το κείμενο του Αγγ. Κωβαίου στο Protagon:

«Γιατί δεν γεμίζει πλέον την πλατεία;

Δεν αγανακτούν πλέον οι Ελληνες από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την παρανοϊκή πλέον φορολόγηση ακόμη και εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί;

Η αλήθεια είναι ότι η αγανάκτηση είναι προνομιακό συναίσθημα της Αριστεράς (εντάξει, και της Ακροδεξιάς, με την οποία κάποιες φορές συναντιούνται).

Είναι συνυφασμένη με τα ηθικά πλεονεκτήματα και την κοινωνική δικαιοσύνη την οποία πάντοτε υπονομεύει η Δεξιά.

Δεν αγανακτεί πλέον ο… αγανακτισμένος, όταν του κόβουν τον μισθό και την σύνταξη; Ή μήπως έχει δίκιο ο Αδωνις;

Ποιος αμφιβάλλει ότι σήμερα ένα νέο κίνημα Αγανακτισμένων θα ήταν χρήσιμο και λυτρωτικό;

Πόσοι όμως είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι το κομμάτι αυτό της διχασμένης κοινωνίας που δέχεται την επίθεση σήμερα, δεν επιλέγει τέτοιες μορφές αντίδρασης, παρά κοιτά να την βγάλει καθαρή μέσα στην επιδρομή που δέχεται από το αριστερό μνημόνιο και την θύελλα του ψέματος;

Είναι πολλοί πλέον αυτοί που ονειρεύονται ένα βράδυ εκλογών, που θα θέσει τέλος στον μετεμφυλιακό κύκλο και στην παραμυθία που κυριάρχησε στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Κάποιοι από αυτούς λένε ότι το βράδυ εκείνο θα βγουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την «απαλλαγή» – όπως έλεγαν και οι νεοδημοκράτες της δεκαετίας του ’80.

Μπορεί εκείνο το βράδυ να συναντήσουν στους δρόμους και κάποιους πρώην Αγανακτισμένους…».

Ολόκληρο το άρθρο του Αγγ. Κωβαίου στο Protagon.gr