• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 06:57

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

H αιχμηρή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη Βίκυ Φλέσσα και τον Καρυωτάκη

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με καυστικά λόγια τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα για τον Καρυωτάκη από την Πρέβεζα.

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με καυστικά λόγια τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα για τον Καρυωτάκη από την Πρέβεζα.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε την Πρωτομαγιά στην Πρέβεζα και μίλησε σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως είπε, επισκέπτεται για πολλοστή φορά την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Πρέβεζα, ενώ ανέφερε πως δεν κατάλαβε ποτέ πώς ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια υπέροχη πόλη.

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στο Facebook δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση της: 

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν δυστυχισμένος σε μια τόσο όμορφη πόλη όπως η Πρέβεζα» Βίκυ Φλέσσα.

Κυρία Φλέσσα εύστοχη η παρατήρηση σας, προσωπικά αποδίδω την δυσφορία του ποιητού στις κάργες που κοπανουσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε ‘βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν’ αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η καργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρισεις λιγουλάκι’.

Κι εγώ εχω τέτοιες απορίες διότι ο Καβαφης σου λέει ρωτούσε για την ποιότητα των μαντηλιών. Με τις ώρες αυτό τώρα, που εμένα η γιαγιά με την πρώτη την καταλάβαινε την ποιότητα το καλό το μεταξωτό κάνει μπαμ έλα παιδιά τωρα σε τα μάς αυτά; Εγώ πιστευω κυρία Φλέσσα πως εξεπιτουτου καθυστερούσε και σκοπίμως ερωτούσε για την ποιότητα μάλλον του άρεσε η πωλήτρια υποψιάζομαι, προκύπτει κι από τα συμφραζόμενα πως στάνταρ αυτό θέλει να πει ο ποιητής.

Κι ο Σεφέρης έπαθε τα νεύρα του που τα αηδόνια δεν τον άφηναν να κοιμηθεί στις Πλατρες μεγάλο μαρτύριο σου λέει. Τελικώς και οι καργες και τ’ αηδόνια πολύ σκατόπουλα απεδείχθησαν πάει τους ρημάξανε τους ποιητές μας.
Αυτά τα ολίγα αγαπητή κυρία, καλή επιτυχία να ευχηθώ στον άοκνο αγώνα σας για την παιδεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα μας. #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες

Send this to a friend