Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Η αινιγματική ανάρτηση του Χατζηνικολάου που δίνει συνέχεια στον «πόλεμο» με τους σκιτσογράφους της Καθημερινής

Συνέχεια στον «πόλεμό» του με τους σκιτσογράφους της εφημερίδας «Καθημερινή» δίνει ο Νίκος Χατζηνικολάου με ανάρτησή του στο instagram.

Συνέχεια στον «πόλεμό» του με τους σκιτσογράφους της εφημερίδας «Καθημερινή» δίνει ο Νίκος Χατζηνικολάου με ανάρτησή του στο instagram.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σκίτσο, μετά τη συνέντευξη του γνωστού δημοσιογράφου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε το σχετικό σκίτσο εδώ:

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, αρχικά, έκανε μία ανάρτηση όλο νόημα στον λογαριασμό του στο facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά:

Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση του Νίκου Χατζηνικολάου:

Οι σκιτσογράφοι της εφημερίδας, έδωσαν την δική τους απάντηση μέσω της εφημερίδας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. ΄Οτι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο. Δεν γνωρίζουμε από ποιές προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς.

Η Καθημερινή είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπόγράφοντες. Ειδικότερα οι τρείς γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας. Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που εχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους.

Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσαν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό», καταλήγουν.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε σήμερα με ανάρτησή του στο instagram, γράφοντας αινιγματικά «Απορώ... Τόσο πολύ μας φοβούνται;».

Δείτε εδώ την φωτογραφία που συνόδευε την σχετική λεζάντα:

View this post on Instagram

Απορώ... Τόσο πολύ μας φοβούνται;

A post shared by NIKOS (@nikoschatzinikolaou) on

Send this to a friend