Αθήνα

 

21 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xristidou 1
Νίκος Συρίγος: «Πως νιώθει η Παναγία όταν την «υπερασπίζονται» αυτοί οι φασίστες» – Σίσσυ Χρηστίδου: «Μην μας βάζεις στο ίδιο καλάθι»
alonisos 060924

CALLER'S CHOICE

Η Αλόννησος στα 10 ανέπαφα «μαργαριτάρια» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

Στους 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιταλικό ιστότοπο thewom.it που «μετρά» εκατομμύρια επισκέψεις σε μηνιαία βάση.

Στόχος της έρευνας της ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας και ειδικών μορφών τουρισμού ήταν η αναζήτηση νησιών της Μεσογείου με άθικτο φυσικό περιβάλλον που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό και υπερπληθυσμό.

Ανάμεσα σε προορισμούς από την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα το travel.thewom.it ξεχωρίζει την Αλόννησο καθώς «είναι το πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων με χιλιόμετρα παρθένας και προστατευμένης ακτογραμμής.

Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που “φιλοξενεί” σπάνια είδη πανίδας».

Σε συνεργασία με ενημερωτικά δίκτυα και τουριστικούς φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ ο Δήμος Αλοννήσου με τη στήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, συνεχίζει φέτος την προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό όπως σε Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Γερμανία και άλλες διεθνείς αγορές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για διακοπές με αυθεντικές εμπειρίες, δραστηριότητες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα αληθινά εξωτικό περιβάλλον.

«Σε μια εποχή που ο μαζικός τουρισμός και ο υπερτουρισμός επιβάλλουν τους ρυθμούς τους, η Αλόννησος εκ φύσεως διαφοροποιείται.

Είναι ενθαρρυντικό πως χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει η μερίδα των ταξιδιωτών που αναζητούν την ποιότητα, την φύση και την αυθεντικότητα στις διακοπές τους και προτιμούν την Αλόννησο όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για να μάθουν σε έναν τρόπο ζωής που θα τον πάρουν μαζί τους φεύγοντας και θα τον κάνουν κτήμα τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και ταξιδιωτικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Ροή Ειδήσεων

germanou1503 2

16/03/2025 | 19:00

Ναταλία Γερμανού για Πάτρα – Πανόπουλο: «Για να σας λύσουμε κάποιες απορίες, αυτή η συνάντηση είχε κανονιστεί πριν τον Γενάρη»

16/03/2025 | 18:45

Μακρόν: Η Ουκρανία και όχι η Ρωσία θα αποφασίσει εάν θέλει ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφός της

16/03/2025 | 18:30

Σταύρος Νικολαΐδης – Με δάκρυα στα μάτια για την Καίτη Κωνσταντίνου: «Τι μου κάνετε ρε παιδιά;»
29959498 e1742125489669 1024x683 2

16/03/2025 | 18:15

Βρετανία: «Συμμαχία των προθύμων» για στρατό σε ξηρά, αέρα και θάλασσα – Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση των 27 στρατιωτικών ηγεσιών στις 20/3

16/03/2025 | 18:00

Financial Times: Ο Κινέζος πρόεδρος Σι δεν αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για επετειακή σύνοδο κορυφής

16/03/2025 | 17:45

Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε να αποτελέσει παρελθόν το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη
6495729 scaled 1

16/03/2025 | 17:30

Η αντιπολίτευση για την απομάκρυνση των έργων του Χρ. Κατσαδιώτη από την Εθνική Πινακοθήκη – «Πλήγμα και για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης»

16/03/2025 | 17:15

Κωνσταντίνος Βασάλος σε Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν θα σε ρωτήσω κάτι που δεν θέλεις»

16/03/2025 | 17:14

Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού – Ν. Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ»
ekptoseis 13012020 ape

16/03/2025 | 17:00

Έλεγχοι στην αγορά: Αυστηροί από τη Δευτέρα 17/3 για προσφορές, εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες – Έως και 3 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

16/03/2025 | 16:45

«Κατηγορώ» των Αζέρων προς τους Αρμένιους στρατιώτες: Άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεών τους στην περιοχή Γκόρις – Διαψεύδει το Γερεβάν

16/03/2025 | 16:30

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση
zabetas1603

16/03/2025 | 16:15

Γιώργος Ζαμπέτας: «Ο Γιώργος Νταλάρας είναι καλός υποκριτής, έχει χάρισμα»

16/03/2025 | 16:12

Γερμανία: Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

16/03/2025 | 16:00

Ν. Κεραμέως: Η Κ. Σακελλαροπούλου υπηρέτησε την Προεδρία της Δημοκρατίας με ευσυνειδησία, αξιοπρέπεια και σεμνότητα
screenshot 18
Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα γνωστά οστά ανθρώπινου προσώπου στη Δυτική Ευρώπη – Δείτε φωτογραφία
6495279
Καίτη Κωνσταντίνου: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «αντίο» – Συγκλόνισε η μητέρα της στο τελευταίο χειροκρότημα
screenshot 28
Μαρινέλλα: Σπάνια φωτογραφία της με τον Στέλιο Καζαντζίδη «άγγιξε» τα 500 ευρώ στο Cash or Trash
screenshot 18
Τέμπη: Εικόνες ντοκουμέντα μετά το «ξεμπάζωμα» – Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά μαζί με τα συντρίμμια των δυο τρένων
image 41 1
Πέθανε ο Αλέξης Κούγιας: Ο γνωστός ποινικολόγος «έφυγε» από καρκίνο στα 74 του χρόνια
screenshot 16
Τέμπη: Η ανατριχιαστική ανάρτηση της Αναστασίας Πλακιά για τις αδικοχαμένες αδελφές της – «Το τελευταίο και παντοτινό μας καλοκαίρι»