• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 18:49

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Απίστευτη ομορφιά! Οι απόγονοι του Βουκεφάλα τρέχουν ελεύθεροι στον Όλυμπο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ανεβαίνοντας στις κορφές του Ολύμπου από την πλευρά της Ελασσόνας, ένα υπέροχο  θέαμα που θα ξαφνιάσει τους ορειβάτες είναι τα άγρια άλογα που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτά τα άλογα, που κάποτε κυριαρχούσαν σ' ολόκληρη την περιοχή με πρωταγωνιστή το φημισμένο Θεσσαλικό άλογο που πολλοί το θεωρούν απευθείας απόγονο του θρυλικού Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχαν από καιρό εξαφανιστεί.

Ο λόγος ήταν απλός και έχει άμεση σχέση με τη «μηχανοποίηση» των γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών. Έτσι, ο σύντροφος του αγρότη και του κτηνοτρόφου, που ήταν το καθημερινό του εργαλείο σε όλες του τις εργασίες, εγκαταλείφθηκε, για να αντικατασταθεί από τα γνωστά αγροτικά αυτοκίνητα.

Ξεχασμένα γενιές ολόκληρες και εκτοπισμένα από τα αγροτικά αυτοκίνητα τα Θεσσαλικά άλογα ζουν και πολλαπλασιάζονται, άγρια πλέον, στις βουνοκορφές του Ολύμπου μακριά και απλησίαστα από τους ανθρώπους. Στον Όλυμπο σήμερα υπάρχει μια ολόκληρη αγέλη από τέτοια άλογα. Αν και κάποια εποχή η ανθρώπινη παρουσία τα είχε ενοχλήσει και είχαν χαθεί τα ίχνη τους, σιγά σιγά επιστρέφουν, ζουν ελεύθερα και άγρια πλέον, στις βουνοκορφές του Ολύμπου και μόνο κάποιοι τυχεροί επισκέπτες τις περιοχής μπορούν να τα θαυμάσουν.

Send this to a friend