• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 02:52

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Η Ελληνίδα μοναχή που ζει στην Ινδία και σώζει παιδιά από τους δρόμους μιλά στο TheCaller για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Η μοναχή Νεκταρία που από το 1991 διακονεί στην Ιεραποστολή της Ινδίας μας μιλά για την τραγωδία ανήμερα του Καθολικού Πάσχα στη Σρι Λάνκα, που έχει προκαλέσει σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μοναχή Νεκταρία που από το 1991 διακονεί στην Ιεραποστολή της Ινδίας μας μιλά για την τραγωδία ανήμερα του Καθολικού Πάσχα στη Σρι Λάνκα, που έχει προκαλέσει σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

«Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Προσευχόμαστε για την Ειρήνη του σύμπαντος του κόσμου. Ο Θεός να μιλήσει στις ψυχές των ανθρώπων να τελειώσει αυτή η έχθρα. Βλέπεις ένα λιοντάρι να σκοτώνει ένα λιοντάρι; Ο άνθρωπος όμως σκοτώνει άνθρωπο. Είναι τρομερό και ο θεός μας έχει προικίσει με λογική, πώς γίνεται; Προσευχόμαστε εδώ για αυτό που έγινε στη Σρι Λάνκα να δώσει υπομονή και να παρηγορήσει τις ψυχές αυτών που απέμειναν...».

Η μοναχή Νεκταρία διακονεί στη Δυτική Βεγγάλη και προΐσταται των φιλανθρωπικών προσπαθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Εδώ έχουμε ειρήνη μεταξύ μας ινδουιστές, μουσουλμάνοι και χριστιανοί. Σε άλλα μέρη, όμως, υπάρχουν τέτοια γεγονότα όχι όμως όπως αυτό που έγινε στη Σρι Λάνκα. Εμείς εδώ είμαστε ήσυχα προς το παρόν, δεν βιώνουμε αυτό το πρόβλημα, ούτε έχουμε το φόβο. Ζούμε ειρηνικά και αυτό είναι που προσπαθούμε να διδάξουμε μέσα από την παιδεία στα σχολεία, τον αλληλοσεβασμό. Αν δεν σεβόμαστε ο ένας το άλλο τότε θα δούμε την εχθρότητα να αυξάνεται. Εμείς εδώ στα σχολεία έχουμε πολλά παιδιά άλλων θρησκειών όμως σεβόμαστε και σέβονται τις γιορτές μας. Τόσο στις γιορτές τους όσο και στις δικές μας έχουμε αργίες από σεβασμό προς την παράδοση του άλλου».

Η μοναχή Νεκταρία που είναι γνωστή και ως η μοναχή που σώζει τα παιδιά από τους δρόμους έφυγε το 1991 από την Ι.Μ. Οσίου Παταπίου Λουτρακίου για το μακρινό ταξίδι στην Ινδία και διακονεί το ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας. Είναι υπεύθυνη για το φιλανθρωπικό έργο, στα ορφανοτροφεία, τα σχολεία και τα ιατρεία ενώ τόσα χρόνια έχουν βρεθεί στην αγκαλιά της χιλιάδες παιδιά.

«Αρχίσαμε το ορφανοτροφείο για να σώσουμε όσα παιδιά μπορούσαμε μέσα από την εκμετάλλευση. Βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις και έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά παιδιά από 8 μηνών μέχρι που μεγάλωσαν και σπούδασαν».

Send this to a friend