• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 23:30

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Η ΕΡΤ απαντά στο «ντου» των εκπαιδευτικών: Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη- Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση

Με ανακοίνωση τς η ΕΡΤ απαντά στους εκπαιδευτικούς που εισέβαλαν χθες (12/1) στο στούντιο της και διέκοψαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για πάνω από μισή ώρα!

Με ανακοίνωση τς η ΕΡΤ απαντά στους εκπαιδευτικούς που εισέβαλαν χθες (12/1) στο στούντιο της και διέκοψαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για πάνω από μισή ώρα!

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την εισβολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι ότι προέβαλλε ζωντανά την πορεία της Παρασκευής (11/1) και στο δελτίο βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.

Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.

Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης”.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών εισέβαλε την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά και όταν συνεχίστηκε η μετάδοση, οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν στον “αέρα” ότι εισέβαλαν καθώς η ΕΡΤ δεν είχε προβάλει στο δελτίο την πορεία που είχαν κάνει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Send this to a friend