Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι γεγονός: Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη σε 18 ώρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα έφτασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στη Νέα Υόρκη, το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, την πρώτη μετά την εγκατάλειψη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης το 2013.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Για τους επιβάτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πώς θα περάσουν την ώρα τους: θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλουσιοπάροχο μενού, πολλές ταινίες αλλά θα χρειαστούν και αρκετή υπομονή.

Η Singapore Airlines προφανώς προνόησε και για να βελτιώσει την εμπειρία της πτήσης και να περιορίσει το στρες που θα υποστούν οι επιβάτες περνώντας σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα στον αέρα, η εταιρεία έχει υψώσει το ταβάνι της καμπίνας και έχει μεγαλώσει τα παράθυρα. Έχει επίσης τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, στόχος του οποίου είναι να περιορίζει το jet lag.

Δείτε στο βίντεο πως το υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways. Πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική. Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.

Send this to a friend