Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η μουρμούρα για τον Χιώτη και η νέα ραδιοφωνική στέγη του Μπογδάνου –Όλες οι εξελίξεις!

Η μουρμούρα για τον Χιώτη και η νέα ραδιοφωνική στέγη του Μπογδάνου –Όλες οι εξελίξεις!

Τελικά η μετάθεση το καλοκαίρι για το φθινόπωρο του ραδιοφωνικού project μεταξύ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και του τηλεοπτικού σταθμού Action24, λειτούργησε θετικά…

Αφού η ιδιοκτησία της εφημερίδας – ορθώς, αποφάσισε το νέο ραδιόφωνο να στελεχωθεί εκ των έσω. Και το πρόγραμμα με τις εκπομπές να βγει από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες που και τον προϋπολογισμό θα επιβάρυναν, αλλά και το αποτέλεσμα θα ήταν αμφίβολο… Άλλωστε το staff της εφημερίδας είναι υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο ρεπορτάζ και δυνατοτήτων.

Επικεφαλής λοιπόν του project (όχι όμως και χωρίς μουρμούρες) τοποθετήθηκε ο Βασίλης Χιώτης που κατά κοινή ομολογία η θητεία του στον «ΒΗΜΑ FM» ήταν εξαιρετική… Κατά τα άλλα σημαντικός θα είναι ο ρόλος του διευθυντή της εφημερίδας Μπάμπη Κούτρα, όπως και των υπολοίπων δημοσιογράφων Μάκη Πολλάτου, Γιάννη Μακρυγιάννη, Γιάννη Αντύπα κ.α.

Στα θετικά σίγουρα είναι η αποφαση να μην ενταχθεί στην ομάδα των παραγωγών ο Τζίμης Πανούσης, όχι μόνο γιατι ο γνωστός καλλιτέχνης θα κόστιζε ακριβά, αλλά και γιατί έχει ξεπεραστεί από την εποχή αυτό που εκφράζει ραδιοφωνικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά περισσότερα έχουν να προσφέρουν τα νέα παιδιά που εργάζονται στην εφημερίδα με τις γνώσεις και τη δημοσιογραφική τους εμπειρία στο ρεπορτάζ, ικανοποιώντας παράλληλα και το γενικότερο αίτημα για την ανάγκη ανάδειξης νέων φωνών στο ενημερωτικό ραδιόφωνο.

Τέλος να σημειωθεί ότι σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο πρόγραμμα του νέου ραδιοφώνου… Αφού από την πρώτη στιγμή (όταν απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ) είχε δεχθεί πρόταση συνεργασίας από την ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Συμπερασματικά, η προσπάθεια διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει το project σε ένα ραδιοφωνικό περιβάλλον που ανακυκλώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον και με εκκωφαντική την απουσία νέων προτάσεων! Αφού ακόμη και οι νέες – φετινές, αφίξεις στο ραδιοφωνικό χάρτη βασίζονται σε παλιές και ξεπερασμένες συνταγές!

Το νέο ραδιόφωνο όμως, προϊόν της συνεργασίας του «ΘΕΜΑΤΟΣ» με το Action24, έχει ενα συστατικό μειονέκτημα: η συχνότητα του βρίσκεται ψηλά στην μπάντα των FM και συγκεκριμένα στους 104.6, πράγμα εξαιρετικά προβληματικό για ενημερωτικό ραδιόφωνο, δεδομένου ότι οι προνομιακές συχνότητες είναι ανάμεσα στους 90 με 100!

(πηγή: enimerosi24)

Send this to a friend