Αθήνα

13 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου για μαμάδες είναι γεγονός και εδρεύει στη Σαλαμίνα!

Ποιος είπε ότι τα κορίτσια δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Ποιος είπε ότι δεν κυνηγούν την «στρογγυλή θεά» οι μαμάδες;

Ποιος είπε ότι τα κορίτσια δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Ποιος είπε ότι δεν κυνηγούν την «στρογγυλή θεά» οι μαμάδες;

ΓΡΑΦΕΙ Η Τόνια Ζαραβέλα

Είκοσι κυρίες από την Σαλαμίνα έρχονται να …«φέρουν τούμπα» τα στερεότυπα, αποφασίζοντας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πουν το μεγάλο «ναι» στη Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας για τη δημιουργία της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου για μαμάδες, ρισκάροντας να αναμετρηθούν με τα καμάρια τους στο χορτάρι.

«Η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας διανύει φέτος τον 4 χρόνο της. Ξεκινήσαμε την ομάδα των μαμάδων, το «moms’ team» την Ημέρα της Γυναίκας. Θέλαμε να δώσουμε μία διέξοδο στις μαμάδες και να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό για αυτές, παράλληλα με τις δράσεις για τα παιδιά τους. Έχουμε περισσότερα από 140 παιδιά που μαθαίνουν και παίζουν ποδόσφαιρο στη σχολή μας», λένε στο TheCaller οι άνθρωποι της ακαδημίας.

Από κάποιες μαμάδες που ξεκίνησαν στον πρώτο συμβολικό αγώνα, ο οποίος δόθηκε στις 8 Μάρτη, την Ημέρα της Γυναίκας στο γήπεδο της Σχολής, κάθε φορά εμφανίζονται στις προπονήσεις όλο και περισσότερες. Προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στην επαγγελματική ζωή, την μητρότητα και τις κοινωνικές υποχρεώσεις, οι μαμάδες της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας, δίνουν ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, μα κυρίως στα παιδιά τους, εξαλείφοντας κάθε στερεότυπο που θέλει τα θηλυκά να μην ξέρουν από σουτ, προσποιήσεις και… οφσάιντ.

«ότι θα έτρεχα πίσω από μία μπάλα…»

«Δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί ότι θα μαζευόμασταν μαμάδες να παίξουμε και δη ποδόσφαιρο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έτρεχα πίσω από μία μπάλα», λέει στο TheCaller μία από τις μαμάδες-παίκτριες της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας και συνεχίζει: «Αυξανόμαστε και περνάμε εξαιρετικά σε ένα υπέροχο ομαδικό άθλημα. Σε αντίθεση με το βαρετό γυμναστήριο, περνάμε σούπερ! Είναι η ψυχοθεραπεία μας, ξεχνάμε τα πάντα μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά», εξομολογείται η κα Αρετή.

Πριν από λίγες ημέρες οι μαμάδες της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας φόρεσαν τις ροζοκόκκινες φανέλες τους και προπονήθηκαν μαζί με τα παιδιά τους, κατορθώνοντας να «κρατήσουν» και να μείνουν τέσσερα γκολ πίσω. «Ήρθαμε 9-5 και είχε πάρα πολύ πλάκα. Άρχισαν τα πειράγματα. Εγώ που ήμουν τέρμα έλεγα στον γιο μου: «γκολ στην μανούλα βρε;»… Τα παιδιά μας στέκονται στις προπονήσεις και μας παρακολουθούν, εντυπωσιάζονται. Τα βάλαμε με ένα στερεότυπο, που υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας: ότι τα κορίτσια, οι γυναίκες, δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Σε όσες γυναίκες το λέμε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Όσο, όμως, και για τη Διεύθυνση του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, στο επίσημο δίκτυο του οποίου ανήκει η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας, η ανταπόκριση ήταν από την πρώτη στιγμή ενθουσιώδης. «Υπάρχουν πολλές νέες ιδέες που «τρέχουν» και πάντα η Διεύθυνση των Σχολών του Ολυμπιακού είναι ενθαρρυντική. Μπορεί να έχουμε αρκετά παιδιά στα τμήματα της Σχολής, αλλά πάντα προσπαθούμε να οργανώνουμε κοινωνικές δράσεις και δράσεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της προπόνησης. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της άθλησης, αλλά και τις ψυχαγωγίας όλων εκείνων που περιβάλλουν τα παιδιά μας», τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Η ομάδα των μαμάδων της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σαλαμίνας θα έχει την τιμητική της την Ημέρα της Μητέρας, οπότε και ετοιμάζουν μία ακόμη αναμέτρηση. Ίσως αυτή τη φορά και με τους συζύγους τους.

Send this to a friend