Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

CALLER'S CHOICE

Η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς είναι γεγονός και η πρωταγωνίστρια μιλάει στο TheCaller

Η Έλη Δρίβα γεννήθηκε με κινητική αναπηρία που την οδήγησε στο να μετακινείται με τη βοήθεια αμαξιδίου και όνειρό της πάντα ήταν η ενασχόληση με τις τέχνες και πιο συγκεκριμένα με το θέατρο.

Αν και η ίδια σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό, η υποκριτική ήταν εκείνο που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Μια επιθυμία που αρχικά ήταν αδύνατη να πραγματοποιηθεί, αφού από το νόμο απαγορευόταν η φοίτηση μη αρτιμελών σπουδαστών σε κρατικές σχολές. Μάλιστα, όπως μας λέει η ίδια «μόλις πριν από δυο χρόνια έγινε η άρση αυτής της απαγόρευσης».

«Επειδή δεν επιτρεπόταν να σπουδάσω σε κάποια σχολή αρχικά ακολούθησα κάποια σεμινάρια σχετικά με την υποκριτική. Υπήρχε ένας νόμος από τα χρόνια του Μεταξά που απαγορευόταν η φοίτηση μη αρτιμελών σπουδαστών, η άρση του νόμου έγινε πριν από 2 χρόνια όμως ακόμα και τώρα πρακτικά είναι λίγο δύσκολο, καθώς οι καθηγητές δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις».

Το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) μετρά ήδη 9 χρόνια, ενώ η Έλη έχει ενταχθεί στην ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι στην ομάδα υπάρχουν και μη ανάπηροι ηθοποιοί.

[the_ad id=”493520″]

«Ο στόχος μας δεν είναι ιατροκεντρικός, δεν στοχεύει στο να παρουσιάσει κάθε αναπηρία αλλά το μέλημά μας είναι να συνυπάρχουμε  – να συμπεριληφθούν πάσης φύσεως μοναδικότητες στην κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να ζούμε αρμονικά. Η λέξη ανάπηρος για εμάς δεν είναι κατακριτέα, εμείς την αγαπάμε αυτή τη λέξη».

Η Έλη με το θέατρο έχει βρεθεί και σε περιοδείες με τον ρόλο της  Αντιγόνης ενώ φέτος η παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Από Μηχανής λέγεται «Νάρκισσος και Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις».

«Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά, ανεβαίνουν στη σκηνή κα περνάμε πολύ όμορφα. Τα παιδιά αντιδρούν πολύ θετικά. Λαμβάνουν τα νέα δεδομένα και δεν τα κατακρίνουν, δεν τα σχολιάζουν. Μας ρωτάνε συνήθως γιατί είμαστε ανάπηροι και πώς αλλάζουμε τα κοστούμια μας. Αυτό που συνήθως παρατηρώ είναι η  διστακτικότητα  των γονέων ‘’τώρα τι θα δω και τι θα δει το παιδί μου, κάτι ερασιτεχνικό σαν μια γιορτούλα από ανάπηρους ηθοποιούς, ούτε καν ηθοποιούς’’ αργότερα όμως μετά το τέλος της παράστασης είναι όλοι κατενθουσιασμένοι».

Η Έλη είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κι όπως μας λέει: «Καλύτερα να μου πουν ότι δεν είναι καλό αυτό που είδαν,  ότι εν τους άρεσε η προσέγγιση μου ως ηθοποιός, παρά ότι έκανα μια καλή προσπάθεια».

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων 210-5232097 (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο)

Αύγουστος Κορτώ: Μάλλον είμαι ερασιτέχνης αδελφή, αφού μέχρι τα 20 νόμιζα ότι «λιπαντικό» είναι το γράσο που βάζουν στ’ αμάξια
Κορονοϊός – Παυλάκης: Δεν είναι lockdown αυτό, είναι μούφα καραντίνα-Τρέλα να ανοίξουν αγορά και σχολεία
Δημητρακόπουλος: Δεν είναι αδίκημα το σεξ με 15χρονα αν υπάρχει συναίνεση, εκτός και αν συντρέχει ειδική σχέση
Κορονοϊός – Λινού: Θα μπορούσαν τα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν μόνο για ηλικιωμένους απ’ τις 6 το πρωί
Κορονοϊός – Τζανάκης: Μπορεί να δούμε και 3.000 κρούσματα τη μέρα την επόμενη εβδομάδα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου