Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον ξυπόλυτο μαραθωνοδρόμο που έτρεξε στον χιονισμένο Ψηλορείτη και το βίντεο του έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά

Το βίντεο του Νικόλα Σαράντου με τον Ιδομενέα Αβραμάκη να τρέχει ξυπόλυτος μέσα στον χιονισμένο Ψηλορείτη έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Το βίντεο του Νικόλα Σαράντου με τον Ιδομενέα Αβραμάκη να τρέχει ξυπόλυτος μέσα στον χιονισμένο Ψηλορείτη έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αυτή η τυχαία συνάντηση του Νικόλα με τον Ιδομενέα έγινε η αφορμή να αναζητήσουμε τον…ξυπόλυτο πρωταγωνιστή από το Ηράκλειο της Κρήτης και να έρθουμε αντιμέτωποι με μια συγκλονιστική ιστορία που έκανε τον Ιοδεμένα να πετάξει τα παπούτσια του μια και καλή και να έρθει πιο κοντά στη φύση.

Ο Ιδομενέας Αβραμάκης μιλά στο TheCaller για την…γραφικότητα του να τρέχει ξυπόλυτος που όμως πρόκειται για μια απόφαση ζωής που πήρε πριν από 12 χρόνια « Πριν από περίπου 12 χρόνια πήγα να κάνω μια ιατρική εξέταση, μια αγγειογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν για έναν ολόκληρο χρόνο να πέσω σε κώμα κι ενώ περίμεναν να δουν ποιος θα τραβήξει την πρίζα εγώ επανήλθα».

Ζώντας, λοιπόν, ένα θαύμα ο υπάλληλος της Περιφέρειας του Ηρακλείου Κρήτης και πατέρας δυο παιδιών πήρε την απόφαση να «πετάξει» από πάνω του ό,τι τον βαραίνει.

Αποφάσισε, λοιπόν, εκεί που έτρεχε ως μαραθωνοδρόμος να συνεχίσει να το κάνει αλλά χωρίς παπούτσια. «Έφαγα μια φάπα και ξαφνικά είπα, τι έγινε τώρα; Η Υγεία μας πρέπει να είναι πάνω από όλα. Η ζωή είναι απλή. Το μοναδικό ζώο που φοράει παπούτσια είναι ο άνθρωπος».

Όσο για το εύλογο ερώτημα, σε τι κατάσταση είναι τα πόδια του μετά από 2-3 ώρες που τρέχει στα χιόνια, μας λεει «Τα

πόδια είναι μια χαρά όσο κυκλοφορεί το αίμα είναι μια χαρά. Τι να κάνει το χιόνι σε έναν άνθρωπο που έχει τρέξει ξυπόλυτος πάνω από 250χιλιάδες χλμ».

Send this to a friend