Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η τρυφερή ιστορία πίσω από τη φωτογραφία του μικρού Μιχάλη, που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή – Η σχέση ζωής με το 7χρονο αγοράκι

Η φωτογραφία του 7χρονου Μιχάλη μαζί με την οικογένειά του από τα θεωρεία της Βουλής, την οποία και ανέβασε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας τον Μιχάλη για την παρουσία του, μάς οδήγησε στο να ανακαλύψουμε μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία.

Η φωτογραφία του 7χρονου Μιχάλη μαζί με την οικογένειά του από τα θεωρεία της Βουλής, την οποία και ανέβασε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας τον Μιχάλη για την παρουσία του, μάς οδήγησε στο να ανακαλύψουμε μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Ο πατέρας του Μιχάλη, Γιώργος Καντής μας μίλησε για την σχέση του Μιχάλη με τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά και τον τρόπο που τόν… στήριξε καθώς  το 7χρονο αγόρι είναι ΑΜΕΑ. Μια ιστορία ζωής που αποδεικνύει το πώς θα έπρεπε να είναι οι σημερινοί πολιτικοί.

«Ανέκαθεν σαν οικογένεια ανήκαμε στον χώρο την Νέας Δημοκρατίας, αλλά καταλαβαίνετε ότι όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην οικογένειά του, σχεδόν όλη του η ενέργεια απορροφάτε από αυτά που βιώνει. Κάποια στιγμή ο Θεός έφερε στον δρόμο μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας, ήταν στις 7 Μαρτίου του 2018 είναι η ημέρα της επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα πατρίδα, εμείς είχαμε πάει στην κεντρική πλατεία της Ρόδου για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση από ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει και υποδομές για τον Μιχάλη που είναι ΑΜΕΑ, αλλά και ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε και τον μεγάλο μου γιο που λάμβανε μέρος στην παρέλαση».

«Ο πρωθυπουργός μας είχε επισκεφθεί την Ρόδο για την παρέλαση και όταν τέλειωσαν οι εκδηλώσεις πέρασε να χαιρετήσει τον κόσμο. Μέσα στον κόσμο μας εντόπισε, μας πλησίασε (πιστεύω είναι γνωστή η ευαισθησία του πρωθυπουργού στα άτομα με αναπηρία – είναι άνθρωπος με απίστευτη ενσυναίσθηση και ευαισθησία) και είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά. Έχουν μοναδική σχέση με τον Μιχάλη η οποία δεν εξηγείται με την κοινή λογική γιατί είναι μαγική σχέση που θέλω να την αφήσω να υπάρχει να την ζούμε όπως είναι. Κάτι είδε ο ένας στα μάτια του άλλου (εγώ δεν το γνωρίζω αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός και ο Μιχάλης) – από την φωτογραφία φαίνεται η μαγική λάμψη στα μάτια και των δυο».

«Ο Μιχάλης είναι 7 χρονών, όταν γνωρίστηκε με τον πρωθυπουργό ήταν 5,5. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο ο Μιχάλης από την πρώτη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της ΝΔ παρακολουθεί πολύ συχνά το κανάλι της Βουλής. Δεν του έχουμε πει τίποτα, μόνος του έχει γίνει φαν του κυρίου πρωθυπουργού και όταν τον είδε στην παρέλαση φώναξε από μακριά «Α! ο κύριος Μητσοτάκης». Μιλάνε στο τηλέφωνο και μέσα στο διάστημα ενός έτους έχουμε βρεθεί 5 φορές και τις επόμενες ημέρες θα ξαναβρεθούμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρόν σε ένα δύσκολο χειρουργείο που είχε ο Μιχάλης, είναι ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο και είμαστε τυχεροί που ο Θεός τον έστειλε στο δρόμο μας. Μας έχει βοηθήσει με πάρα πολλούς τρόπους και τον ευχαριστούμε πολύ, ξέρω πώς ότι και να κάνω είναι λίγο για να το «ξεχρεώσω». Τον ευχαριστούμε ολόψυχα για όλα αυτά που μας προσφέρει».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας κάλεσε στην Βουλή για να παρακολουθήσουμε την ψηφοφορία και ο Μιχάλης το περίμενε πώς και πώς! Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο όνομα του πρωθυπουργού μας είτε είμαστε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα το πρόσωπό του λάμπει ολόκληρο. Ο πρωθυπουργός μας είναι ο φύλακας άγγελος του Μιχάλη στην γη. Ο Μιχάλης το γνωρίζει και τον αγαπάει πάρα πολύ και όποτε η συζήτηση έρθει γύρω από τον πρωθυπουργό μας είναι πάρα πολύ χαρούμενος».

Send this to a friend