• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 12:25

Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Ιωάννα Λυτρίβη στο TheCaller: «Ο κόσμος είναι μπουχτισμένος- Θέλει την κανονικότητα»

Συνέντευξη στο WEB TV του TheCaller και τον Κωστή Μοσχολιό, παραχώρησε η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Αρκαδίας Ιωάννα Λυτρίβη.

Συνέντευξη στο WEB TV του TheCaller και τον Κωστή Μοσχολιό, παραχώρησε η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Αρκαδίας Ιωάννα Λυτρίβη.

«Δεν πήρα ακριβώς εγώ την απόφαση. Ήταν η σκέψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που με κάλεσε και μου έκανε αυτή την πρόταση. Δίστασα. Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου, όμως με καθησύχασε και μου είπε να κάνω μία βουτιά στα βαθιά» είπε για την επιλογή της να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφια στις εκλογές.

«Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους. Πηγαίνω και τους συναντώ στα χωριά, στα καφενεία, στις πλατείες, στους χώρους της δουλειάς τους» είπε για την εμπειρία της περιοδείας της το τελευταίο διάστημα. «Δεν μπορώ να πω "είμαι η Τάδε, γεια σας." Δεν μπορώ να κάτσω να μιλήσω μαζί τους μόνο για 5 λεπτά. Ήμουν όμως πολύ επιφυλακτική. Ίσως γιατί είμαι γυναίκα».

Ακόμη είπε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την δέσμευσή του για ανανέωση ψηφοδελτίων. Βλέπω ότι και ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο».

Όσο για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία, η Ιωάννα Λυτρίβη είπε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο για την ώρα. «Κανείς δεν ξέρει πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Πόση θα είναι η αποχή. Όμως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να δώσουν οι πολίτες μία ισχυρή εντολή για να υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόγραμμά του». «Συναίνεση δεν σημαίνει και συνεργασία. Υπάρχουν σημεία που συγκλίνουν απόψεις. Ο στόχος μας, όμως, είναι η αυτοδυναμία. Και επιμένω σε αυτό. Πιστεύω θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες αν δεν έχουμε. Και το λέω αυτό με πατριωτική συνείδηση» πρόσθεσε, η κ. Λυτρίβη.

Όπως τόνισε στην συνέχεια η ίδια: «Ο κόσμος είναι μπουχτισμένος. Θέλει την κανονικότητα. Θέλει να μπορέσει να βρει δουλειά. Να φτιάξει οικογένεια. Αυτό ακούω συνέχεια όπου κι' αν πάω» και συμπλήρωσε ότι οι νέοι ψάχνουν δουλειές με επιμονή καθώς «δεν θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν εδώ. Θέλουν να έχουν κίνητρα. Έχει αρχίσει ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο αλλά με τι φορολογικά κίνητρα; Και αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει πράξη».

Send this to a friend