Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Yπόθεση Folie Folie: To «deal» που έσωσε την πολυτελή βίλα στις Σπέτσες - Γιατί δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση

Ενώ η εταιρεία Follie Follie βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου με τους πιστωτές να αναζητούν τρόπο να εξασφαλίσουν τα δάνειά τους, τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μεταξύ των οποίων και η χλιδάτη βίλα της οικογένειας στις Σπέτσες, είναι ασφαλή και δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν οι πιστωτές. 

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος έσωσε την ακίνητη περιουσία του παίρνοντας δάνειο ύψους 36,4 εκατομμυρίων ευρώ, από μια εταιρεία της Ελβετίας με το όνομα Petrus AG η οποία έχει έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τη λήψη του δανείου, ο ισχυρός άντρας της εταιρείας προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας στις Σπέτσες γεγονός που αποκλείει τους άλλους πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτά. Η Petrus AG έχει πρώτη το δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα αυτά με αποτέλεσμα οι άλλοι πιστωτές της Folli Follie συμφερόντων του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ή πρόσωπα νομικά ή φυσικά έχοντας νόμιμο συμφέρον να μην μπορούν να τα διεκδικήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειώνεται ότι η εταιρεία της Ελβετίας έδωσε το τεράστιο δάνειο στον Δημ. Κουτσολιούτσο ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, παρόλο που σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μια μικρή εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 100 χιλιάδων ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συνάψει στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τη Folie Folie ενώ πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ελβετικού πολυεθνικού ομίλου που θεωρείται κολοσσός στο travel retail,  ο οποίος είχε στενή σχέση με την οικογένεια Κοτσολιούτσου.

Send this to a friend