• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 23:31

Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Κ. Καραγκούνης στο TheCaller: Διχαστικά τα διλήμματα Τσίπρα – Η διαφορά στις εκλογές θα είναι μεγαλύτερη (vid)

Ως «συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας «ζωντανά» στον αρχισυντάκτη του TheCaller, για το TheCaller WEB TV.

Ως «συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας «ζωντανά» στον αρχισυντάκτη του TheCaller, για το TheCaller WEB TV.

O κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για «στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, που είναι δύσκολο να ανακάμψει» και όπως είπε «ήταν ηχηρό χαστούκι για τον ΣΥΡΙΖΑ», που οφείλεται τόσο στην πολιτική που ακολούθησε, όσο και στην πολιτική συγκυρία αλλά- φυσικά- όπως είπε έπαιξε ρόλο και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, ο κ. Καραγκούνης, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, είπε πως «πέρα από αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και επιδοκιμασία στη ΝΔ και τη στρατηγική της, για το πρόγραμμά της, το οικονομικό πρόγραμμα, την Παιδεία, την Ασφάλεια (ένα ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο περισσότερο και από το πρόβλημα της ανεργίας)».

Ερωτηθείς για το αν προβλέπει ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα και στις εθνικές εκλογές, σχολίασε πως «συνήθως το κόμμα που κερδίζει τις ευρωεκλογές, κερδίζει μετέπειτα και τις εθνικές εκλογές, πιστεύω πως θα είναι καλύτερο αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές».

Εξάλλου, τόνισε πως «τα διλήμματα τα οποία επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των εθνικών εκλογών είναι διχαστικά, τα έθεσε και στις Ευρωεκλογές και απέτυχε, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια δεν ήταν με τους πολλούς».

Στην κριτική που ασκεί η ΝΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη και όσα απαντούν από το κυβερνών κόμμα για τον ορισμό Στουρνάρα το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Καραγκούνης απάντησε πως «τότε δεν ήταν προεκλογική περίοδος, όπως τώρα που οδηγούμαστε σε εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί… Εδώ έχουμε ήδη παραιτημένη κυβέρνηση».

Ο κ. Καραγκούνης υπερθεμάτισε, λέγοντας πως «για λόγους στοιχειώδους πολιτικής, ηθικής, σεβασμού στη Δημοκρατία δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση τώρα», είπε πως «είναι μια εξόφθαλμα αντισυνταγματική διαδικασία, υπάρχει και συνταγματικό και νομικό κώλυμα» και το χαρακτήρισε «θεσμικό παράδοξο», επισημαίνοντας πως «δεν καταλαβαίνω και τη σπουδή της κυβέρνησης. Δημιουργεί ερωτηματικά…».

Τέλος, ως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Καραγκούνης υπερτόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα του Νομού του, περιέγραψε τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και τις προτεραιότητες του για την επόμενη μέρα.

Send this to a friend