• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 04:41

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Καλπάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι την παρέλαβε – Υποκρισία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με την ψήφο των αποδήμων

Στο στούντιο του TheCaller και στην κάμερα του TheCaller WEB TV μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» Στέργιος Καλπάκης.

Στο στούντιο του TheCaller και στην κάμερα του TheCaller WEB TV μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» Στέργιος Καλπάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έφερε συγκεκριμένη πρόταση νόμου που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων», είπε ο κ. Καλπάκης αρχικά και συνέχισε αναλύοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν για βουλευτή επικρατείας και σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα σε πρεσβείες και προξενεία».

«Το ερώτημα είναι ποιοι ψηφίζουν, άλλο να ψηφίζουν όσοι ψηφίζουν σήμερα, άλλο 300.000 επιπλέον πολίτες και άλλο 3 εκατ. πολίτες», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Να εστιάσουμε στο ποιοι είναι οι Έλληνες του εξωτερικού», κάνοντας λόγο για «πρόβλημα στην προσμέτρηση ψήφου».

Παράλληλα, κατήγγειλε για «υποκρισία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ», εξηγώντας πως «κόπτονται δήθεν για την ισοτιμία της ψήφου αλλά είναι οι ίδιοι που είναι υπέρ της κατάργησης της ψήφου της απλής αναλογικής και της επαναφοράς του μπόνους των 50 εδρών που είναι ο ορισμός της αλλοίωσης της ισοτιμίας της ψήφου».

Μάλιστα, ο κ. Καλπάκης υποστήριξε πως «η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ότι συμφωνούν όλοι με την πρότασή της ενώ στην ουσία υπάρχει μόνο συμφωνία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ», κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και την παραπομπή του κ. Παπαγγελλόπουλου σε Προανακριτική Επιτροπή, ο Στέργιος Καλπάκης επισήμανε πως «όλοι συνομολογούν ότι υπάρχει σκάνδαλο και φωνάζουν σκευωρία για να κρύψουν το σκάνδαλο… Αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη, υπήρξε εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων,  η υπόθεση ερευνάται ακόμη για 3 πρόσωπα, ενώ ήδη για ένα πολιτικό πρόσωπο άρθηκε η ασυλία του».

Παράλληλα, τόνισε πως «η κα Ράικου όταν παραιτήθηκε δεν έκανε ούτε μια αναφορά για Ρασπούτιν και για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης», είπε πως «η ΝΔ βάζει στο κάδρο τον Παπαγγελόπουλο, αφήνει όμως εκτός τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί αν παρέπεμπαν τον πρώην πρωθυπουργό, οι αποκαλύψεις που θα γίνονταν δεν θα μπορούσε να τις κρύψει κανείς, θα ήταν φιάσκο για τη ΝΔ» και είπε πως «δεν έχουν τα κότσια στη ΝΔ να τα βάλουν ευθέως με τον Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Καλπάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι την παρέλαβε και αυτό φαίνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αν «βλέπει» σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «έχουμε μια ιδιαίτερα συντηρητική κυβέρνηση, οπότε όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου θα έπρεπε να έχουμε μέτωπο απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση, από κει και πέρα κρινόμαστε όλοι… Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείνουν οι πόρτες μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού χώρου αλλά να υπάρχει συνεργασία. Στο ΚΙΝΑΛ επικράτησε μια φανατικά υστερική αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να υπάρχει, αλλά πρέπει να πάμε σε μια άλλη ρότα πλέον».

Send this to a friend