Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Καρχιμάκης στο TheCaller: Δεν είχα καμία στήριξη από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στη δικαστική περιπέτεια - Έπρεπε να έχουμε μέτωπο με τη Δεξιά και τη ΝΔ

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο πρώην υπουργός και νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο πρώην υπουργός και νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αρχικά ο κ. Καρχιμάκης ανέλυσε διεξοδικά την αθωωτική για τον ίδιο δικαστική απόφαση για την περιβόητη υπόθεση με τα απόρρητα στοιχεία για τα Σινούκ και την κοινοβουλευτική ερώτησή του, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση όπου ο άνθρωπος που τον οδήγησε στα δικαστήρια, είχε κίνητρο την προσωπική εκδίκηση και ενδεχομένως να εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα όπως είπε.

Ο κ. Καρχιμάκης είπε πως «επρόκειτο για μια σκευωρία, μια δικαστική ταλαιπωρία 6 ετών γιατί κάποιοι ήθελα να με κάνουν με το πρόβλημά μου και να μην ασχολούμαι με άλλα…».

Μάλιστα, σχετικά με τη δήλωση που έκανε μετά την απόφαση αθώωσής του είπε: «Δεν είχα καμία στήριξη από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στη δικαστική περιπέτεια και αυτό είναι στενάχωρο… Ζήτησα να έρθουν να καταθέσουν και να με υπερασπιστούν και με αγνόησαν…».

Αναφορικά με την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis διαφώνησε με την Προανακριτική («ευγενική διαφοροποίηση», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά) και αντιπρότεινε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθεί το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης από το 2004 και μετά. Σε εκείνο το σημείο κατηγόρησε για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης την κυβέρνηση της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή. «Αυτό προσπαθεί να αποφύγει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί εκεί θα αναδειχθούν οι ευθύνες των στελεχών και των υπουργών της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «δίνεται πολλή έμφαση στον κ. Παπαγγελόπουλο για μια κατηγορία που είναι πλημμέλημα και επιβάλλεται μέχρι ένα έτος φυλάκιση». «Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναδειχθούν οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες», ανέφερε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η παράταξή μας έπρεπε να αναδείξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου ήταν εκείνη που έριξε τη φαρμακευτική δαπάνη, έπρεπε να τα λέμε αυτά κάθε μέρα και να τα υπερασπιστούμε, δεν αναδείξαμε τα θετικά, τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Δεν αναδείξαμε τις εκθέσεις της Ευρώπης για τη χρεοκοπία της χώρας, που προϋπήρξε της εφαρμογής του Μνημονίου, δηλαδή το γεγονός ότι για 5 χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κορόιδευε με τα ψεύτικα greek statistics. Δεν φέραμε στη Βουλή καν το θέμα ούτε ως ΠΑΣΟΚ, ούτε ως ΔΗΣΥ, ούτε ως ΚΙΝΑΛ», συνέχισε την κριτική του ο κ. Καρχιμάκης, όσον αφορά στα στρατηγικά λάθη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν είχαμε κανένα λόγο να βγούμε και να πούμε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, δίνοντας ψήφο ανοχής στη ΝΔ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η παράταξη καθηλώθηκε πρώτον επειδή- όπως προανέφερα- συκοφαντήθηκε και δεν την υπερασπιστήκαμε όπως έπρεπε και το δεύτερον επειδή το ακροατήριο μας σε μεγάλη πλειοψηφία είναι αντιδεξιό, η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ τούς έκανε να φύγουν και να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να έχουμε μέτωπο με τη Δεξιά και τη ΝΔ. Αυτό δεν μας έγινε μάθημα και βγήκαμε προεκλογικά και είπαμε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, δίνοντας ψήφο ανοχής στη ΝΔ, δεν είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό».

Όσον αφορά στη γραμμή που θα έπρεπε να έχει το Κίνημα Αλλαγής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης υποστήριξε πως «πρέπει να πούμε πράγματα και να επικεντρωθούμε σε αυτά που δεν ακουμπά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αν εμείς δεν διεγείρουμε το συναίσθημα των ανθρώπων, δεν μπορούμε να πάμε μακριά και για να διεγερθεί το συναίσθημα πρέπει ο χώρος να συγκρουστεί, υπηρετώντας τα συμφέροντα πολλών. Θα θυμηθώ αυτό που μου έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου και άκουσα και τον Ομπάμα να το λεέι, ότι ένα περιεχόμενο πολιτικής για να μπορεί να διεγείρει και να μπει στη ψυχή των ανθρώπων πρέπει να διεγείρει το συναίσθημα ή με άλλο τρόπο ότι στην πολιτική δεν μπορείς να πας μακριά αν δεν συγκινήσεις».

Send this to a friend