Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ήττα 1-0 και εκτός final 8

CALLER'S CHOICE

Καρδίτσα: Η ζωγράφος που έκανε τις διαβάσεις των πεζών έργα τέχνης για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους μιλά στο TheCaller

Πόσες είναι οι φορές που μιλάμε για οδηγούς που παρκάρουν πάνω σε διαβάσεις πεζών ή για εκείνες τις πράξεις που κάνουν βάσανο την καθημερινότητα ανθρώπων που μετακινούνται με αμαξίδιο όταν κλείνουν τις διαβάσεις.

Δείτε επίσης

Xρεοκοπία Thomas Cook: Ξενοδόχος στην Κρήτη έχασε 650.000 ευρώ
Καταγγελίες Ελένης Ράικου για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στο έργο της

Όσο μελάνι κι αν έχει χυθεί για τα συγκεκριμένα περιστατικά, δυστυχώς, η νοοτροπία πολλών δεν αλλάζει, δεν ευαισθητοποιούνται, δεν συμμορφώνονται. Αυτό μάλιστα διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Καρδίτσας όταν επιχείρησε να κάνει το γύρο της πόλης του όχι περπατώντας αλλά πάνω σε αμαξίδιο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα να…. ομορφύνουν τις διαβάζεις με 3d ζωγραφιές προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων και ταυτόχρονα να περνούν το μήνυμα του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Ο Σύλλογος “Ελατήριο” είχε την ιδέα ενώ η ζωγράφος Πηνελόπη Σχιζοδήμου ανέλαβε δράση! Κάθε βράδυ μαζί μην κόρη της έπιαναν τα χρώματα και δούλευαν μέχρι τα ξημερώματα προκειμένου να δημιουργήσουν τρεις ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής που βάση τους δεν είχαν τον καμβά αλλά τις διαβάσεις.

Η ζωγράφος Πηνελόπη Σχιζοδήμου μίλησε στο TheCaller για αυτή την πρωτοβουλία.

«Κάθε βράδυ με την κόρη μου, την Μαριλένα, πιάναμε δουλειά στους δρόμους με στόχο να κάνουμε τις διαβάσεις πιο όμορφες. Κάναμε, λοιπόν, τρία θέματα 3d παραστάσεων. Το πρώτο θέμα είναι ένας δρόμος που ανοίγει σχίζεται και ανοίγει ένα όμορφο τοπίο με ποτάμια και σπίτια. Το δεύτερο θέμα κι αυτό ήταν εμπνευσμένο απο τη φύση καθώς βλέπετε καταράχτες και το τρίτο θέα είναι οι γραμμές της διάβασης που αιωρούνται. Δουλεύαμε τα βράδια μέχρι τις 5 τα ξημερώματα και όλο αυτό άξιζε και με το παραπάνω γιατί δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην σταματήσει στη θέα τους και να ρωτήσει τι είναι αυτό. Πολλοί θεώρησαν οτι πρόκειται για μια απλή εικαστική παρέμβαση αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση και αυτό επετεύχθη. Θέλω να σας πω ότι στην Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη αυτό δεν είναι καινούργιο. Ευτυχώς πλέον γίνεται και εδώ και χαίρομαι πολύ για αυτό. Μπορεί να ήταν κουραστικό αλλά άξιζε!»

Εορτολόγιο: Ποια σπάνια ονόματα γιορτάζουν σήμερα
Φίλης: Συμφωνία που διεμβολίζει το τουρκολιβυκό σύμφωνο, γιατί το επικαλύπτει!
Κωσταράκος: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την συμφωνία με την Αίγυπτο, αλλά…
Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αμερικανούς Πολίτες: Ξανασκεφτείτε το ταξίδι στην Ελλάδα
Ιγνατίου: Η Τουρκία δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια – Μπορεί να οδηγηθούμε σε μείζονα κρίση
Έλενα Ακρίτα: Όποιος πιστεύει ότι η μάσκα είναι συνωμοσία του Μπιλ Γκειτς κι ενός κουμπάρου του…