• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 16:22

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

"Καρφιά" Δημάδη σε Alpha και Παπαδρόσο: Η απόλυσή μου είναι παράσημο για τις αξίες και τις αρχές μου!

"Καρφιά" Δημάδη σε Alpha και Παπαδρόσο: Η απόλυσή μου είναι παράσημο για τις αξίες και τις αρχές μου!

Με επίσημη δήλωσή του την οποία κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο facebook, o Θάνος Δημάδης, ανακοίνωσε ότι σήμερα του κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά η απόλυσή του από τον διευθυντή ειδήσεων του ALPHA, κ. Βασίλη Παπαδρόσο.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος: "O διευθυντής ειδήσεων του Άλφα με απολύει για λόγους εκδίκησης επειδή μεταξύ άλλων τον κάλεσα να πει ενώπιον των δεκάδων δημοσιογράφων και τεχνικών του ALPHA την αλήθεια για το αν ή όχι εκτός από διευθυντής ειδήσεων τελεί και διορισμένος υπάλληλος στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνία της κυβέρνησης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις και για το αν εκτός από τον ρόλο του ως ελεγκτής της κυβερνητικής εξουσίας είναι ή όχι ταυτοχρόνως και ορτινάτζα της κυβερνητικής προπαγάνδας και ειδικότερα του εκάστοτε Υπουργού Επικρατείας που εποπτεύει την λειτουργία των ΜΜΕ στην χώρα. Ο κ. Παπαδρόσος και ο ALPHA προτίμησαν όλο αυτό το διάστημα να μην ερευνήσουν την αλήθεια των στοιχείων που κατέθεσα για πολλαπλά θέματα, αλλά να με απολύσουν."

Και προσθέτει: "Η απόλυσή μου παρότι εκδικητική και καταχρηστική είναι παράσημο για τις αξίες και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύω ως νέος Έλληνας και δημοσιογράφος στις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι το 2012 παραιτήθηκα ως ανταποκριτής από τον ΣΚΑΪ όταν ο διευθυντής του τότε γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Μουρούτης με εντολή του λογόκρινε την είδηση του ρεπορτάζ μου, επειδή ήταν και πάλι ενάντια στην τότε κυβερνητική προπαγάνδα."

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA

Νέα Υόρκη, 21 Μαρτίου 2017
Σήμερα μου κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά η απόλυσή μου από τον διευθυντή ειδήσεων του ALPHA, κ. Βασίλη Παπαδρόσο. O διευθυντής ειδήσεων του Άλφα με απολύει για λόγους εκδίκησης επειδή μεταξύ άλλων τον κάλεσα να πει ενώπιον των δεκάδων δημοσιογράφων και τεχνικών του ALPHA την αλήθεια για το αν ή όχι εκτός από διευθυντής ειδήσεων τελεί και διορισμένος υπάλληλος στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνία της κυβέρνησης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις και για το αν εκτός από τον ρόλο του ως ελεγκτής της κυβερνητικής εξουσίας είναι ή όχι ταυτοχρόνως και ορτινάτζα της κυβερνητικής προπαγάνδας και ειδικότερα του εκάστοτε Υπουργού Επικρατείας που εποπτεύει την λειτουργία των ΜΜΕ στην χώρα. Ο κ. Παπαδρόσος και ο ALPHA προτίμησαν όλο αυτό το διάστημα να μην ερευνήσουν την αλήθεια των στοιχείων που κατέθεσα για πολλαπλά θέματα, αλλά να με απολύσουν.

Σε μία χώρα που ο εκάστοτε κ. Παππάς δίνει γενικότερα εντολές για το ποιοι δημοσιογράφοι θα προσληφθούν και ποιοι θα απολυθούν, θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου για το κατόρθωμά του αν ισχύουν οι πληροφορίες, ότι την ώρα που έριχνε δάκρυα για το κλείσιμο του ΜΕΓΚΑ, την ίδια ώρα επιδίωκε την πρόσληψή του στον ALPHA στην θέση μου μετά την δική μου απόλυση. Ως νέος, ελπίζω όταν φθάσω στην ηλικία του να μην βρεθώ ποτέ στην δυσχερή ανάγκη να υποκύψω σε αναξιοπρεπείς συμπεριφορές.

Η απόλυσή μου παρότι εκδικητική και καταχρηστική είναι παράσημο για τις αξίες και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύω ως νέος Έλληνας και δημοσιογράφος στις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι το 2012 παραιτήθηκα ως ανταποκριτής από τον ΣΚΑΪ όταν ο διευθυντής του τότε γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Μουρούτης με εντολή του λογόκρινε την είδηση του ρεπορτάζ μου, επειδή ήταν και πάλι ενάντια στην τότε κυβερνητική προπαγάνδα.

Ως Έλληνας ανταποκριτής στο εξωτερικό υπερασπίστηκα πάντα με δημοσιογραφική υπευθυνότητα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μου και του ελληνικού λαού είτε όταν μετέδιδα την αληθινή είδηση για την διγλωσσία του ΔΝΤ είτε όταν ζήτησα από τον εκπρόσωπο του State Department απαντώντας σε ερώτησή μου να μην κάνει χρήση του μη αναγνωρισμένου από την χώρα μου όρου “Μακεδονία”. Δηλώνω ότι το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον ως επαγγελματίας από τις ΗΠΑ για όσο διάστημα την Ελλάδα θα εξακολουθούν να την λυμαίνονται οι φαύλοι μίας Δημοκρατίας υπό κατοχή, ενός πολιτικού συστήματος παρηκασμένου, και μίας δημοσιογραφίας εκβιαζόμενης και χειραγωγούμενης.
Θάνος Δημάδης
Δημοσιογράφος - Μέλος ΕΣΗΕΑ

Send this to a friend