Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Κατερίνα Παναγοπούλου γράφει για τη δική της γενιά, που «δεν θυμώνει για το πελατειακό δημόσιο, αλλά επειδή δεν πρόλαβε να διοριστεί»

«Οι νέοι έχουν θυμό. Είναι μπερδεμένοι. Στα χρόνια του μνημονίου τούς έκαναν πλύση εγκεφάλου ότι «όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι», «τα media πουλημένα», «οι κακοί ξένοι μας ζηλεύουν και θέλουν να μας ποδηγετήσουν» και τελικά πείστηκαν ότι είναι οι αδικημένοι που τους «κατέστρεψαν το μέλλον» και η ζωή τους χρωστάει» επισημαίνει σε άρθρο της στην Athens Voice, η παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR, Κατερίνα Παναγοπουύλου.

Όπως προσθέτει: «Πολιτικοί και Μέσα πιστεύουν πια ότι αν πουν την αλήθεια έστω και τώρα στους νέους θα τους χάσουν. Η εναγώνια προσπάθεια να τους πάρουν με το μέρος τους, η δημαγωγική και ψηφοθηρική τους πολιτική, οδήγησε σε μία ασυγκράτητη νεολαγνεία, που βυθίζει τους νέους όλο και πιο βαθιά. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη γενιά που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να βγει μπροστά. Να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων και πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας. Το σνομπάρει. Μην έχοντας φτιάξει το δικό της αφήγημα, παπαγαλίζει διαρκώς τσιτάτα των προηγούμενων, οι οποίοι, βέβαια, ποτέ πραγματικά δεν της έδωσαν τη σκυτάλη. Βυθίζεται στην αυτοθυματοποίηση και δηλώνει με κάθε τρόπο την οργή της επειδή δεν πρόλαβε να ζήσει τη φούσκα. Δεν θυμώνουν, για παράδειγμα, επειδή το πελατειακό υπερτροφικό δημόσιο κατέστρεψε την οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά επειδή δεν πρόλαβαν να διοριστούν και εκείνοι στο Δημόσιο και ζήσουν το πάρτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Κατερίνας Παναγοπούλου στην AthensVoice.gr

Send this to a friend