• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 03:53

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Καθηλωτικές εικόνες από την καλοκαιρινή καταιγίδα που «σάρωσε» τη Σάμο (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Σάμο, όπου σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, ασυνήθιστα για την εποχή. 

Το ισχυρό σύστημα καταιγίδων, αφού πρώτα οργανώθηκε από την τουρκική ενδοχώρα, πέρασε στο Αιγαίο και επηρέασε το όμορφο νησί της Σάμου με θυελλώδεις ριπαίους άνεμους και ένα εντυπωσιακό σόου κεραυνών.

Το φαινόμενο κατέγραψε, ο φωτογράφος – κυνηγός ατμοσφαιρικών φαινομένων και συνεργάτης του meteo.gr, Μανώλης Θράβαλος.

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άνεμο, που προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, ευτυχώς περιορισμένα. Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή. 

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα timelapse που δείχνει το πέρασμα της καταιγίδας από τα στενά.

      

Συντονιστείτε με την σελίδα Meteographer για περισσότερες φωτογραφίες καιρικών φαινομένων, και στείλτε μας και τις δικές σας για μία ευκαιρία να προβληθούν στην σελίδα ως #MetPOD (Meteography Picture Of the Day).

Send this to a friend