Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κατρίνης στο TheCaller: Αντέξαμε παρότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μάς διαπόμπευσαν, μάς «κανιβάλισαν» και προσπάθησαν να μάς διαλύσουν

Αφού ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής άντεξε μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έθεσε ως στόχο «να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξη», μιλώντας στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη Κωστή Μοσχολιό.

Αφού ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής άντεξε μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έθεσε ως στόχο «να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξη», μιλώντας στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη Κωστή Μοσχολιό.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, «η πόλωση κυριάρχησε και τα δυο κόμματα μπόρεσαν να συμπιέσουν μεταξύ άλλων και το Κίνημα Αλλαγής… Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορέσαμε να αυξήσουμε έστω και οριακά το ποσοστό μας».

Ωστόσο, όπως είπε ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής «στόχος μας είναι να ξακα-κάνουμε μεγάλη την παράταξη», χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ένα ζωντανό κόμμα» και ανέφερε ότι «η Επιτροπή που θα συσταθεί στο Κίνημα Αλλαγής αναλύσει εκτενέστερα το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη ΝΔ, ισχυρίστηκε πως «η παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα βγαίνει αλώβητη» και τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παραδεχθεί τις ευθύνες Καραμανλή».

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, ο Μιχάλης Κατρίνης είπε πως «ο ρόλος και η θέση μας είναι να ασκήσουμε αντιπολίτευση με επιχειρήματα, χωρίς ακρότητες». «Εποικοδομητική αντιπολίτευση», όπως τόνισε σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον «μετασχηματισμό», στον οποίο προχωράει το κόμμα με εντολή Τσίπρα, ο Μιχάλης Κατρίνης είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας μετεξελίσσεται αναλόγως των συνθηκών και των καταστάσεων… Ετερόκλητο σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε και στο ψηφοδέλτιό του… Σίγουρα δεν ήταν αριστερά».

Αναφερόμενος στα του Κινήματος Αλλαγής, είπε πως «εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης μας να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής και επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι το στοίχημα την επόμενη μέρα, να ξανακερδίσουμε τον κόσμο, και πάνω σε αυτό θα συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως έσπευσε να τονίσει πως πρώτη προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η αντιπολίτευση στη ΝΔ.

Ερωτηθείς για την υπουργοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Χρυσοχοίδη και Μενδώνη, σχολίασε πως «τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη δεξαμενή για πολλά κόμματα. Διαφωνούμε με την πολιτική επιλογή τους, εμείς παραμείναμε στο κόμμα χωρίς να πάρουμε θέσεις, θα κριθούν από το έργο τους…».

«Φοβάμαι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει μέσω του κρατικού μηχανισμού να προσελκύσει αρκετά στελέχη, που παραδοσιακά δεν βρίσκονταν στο χώρο της ΝΔ, αλλά του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Τσίπρας αντίστοιχα θα προσπαθήσει να προσελκύσει αρκετά πολιτικά στελέχη με το δεδομένο ότι έχει ένα μεγάλο ποσοστό και είναι αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά προσπάθησαν να μας διαλύσουν, αφού μας διαπόμπευσαν, μας κανιβάλισαν και προσπάθησαν να μας οδηγήσουν εκτός Βουλής και μάς ποινικοποίησαν στη συνείδηση των πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «πολλά νέα στελέχη του ΚΙΝΑΛ κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών» και υπερτόνισε την ανάγκη για ανανέωση στο κόμμα.

Τέλος, είπε πως «η αλλαγή γενιάς στην Ηλεία είναι πολιτική πραγματικότητα. Από τους 5 βουλευτές που εξελέγησαν στην Ηλεία οι 4 είναι 40-45 ετών. Να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε και όλοι οι βουλευτές του Νομού μαζί».

Send this to a friend