Αθήνα

 

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς

CALLER'S CHOICE

Κατρίνης στο TheCaller: Στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν υπάρχει χώρος για πολιτικούς πλαστογράφους και αδέξιους μιμητές όπως ο Τσίπρας και το μόρφωμά του

«Κεντροαριστερός δε γίνεσαι απλά γιατί κάθονται δίπλα σου μερικοί πρόθυμοι», διαμηνύει το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης

Όπως αναφέρει ο κ. Κατρίνης «το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι το πώς θα ρίξει την ευθύνη στον επόμενο, ακριβώς όπως έκανε ο κ. Καραμανλής το 2009» και συνεχίζει: «Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας πολιτικός χώρος. Τόσο από τη Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τους άλλους δρόμους που ποτέ δεν είδαμε, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ, τους χειρότερους λαϊκιστές που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης αναφέρεται και στο επικείμενο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «από το συνέδριό μας θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί και ενωμένοι, αποφασισμένοι και ετοιμοπόλεμοι για τις μεγάλες μάχες που έρχονται».

Εξάλλου, για την υποψηφιότητά του στην Ηλεία, επισήμανε πως «το Κίνημα Αλλαγής παραμένει ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ηλεία και στη χώρα και θα είναι η μεγάλη έκπληξη στις προσεχείς εκλογές, παρά το συστηματικό πόλεμο που δεχόμαστε».

[inline_article order=”1″]

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στο TheCaller:

Η υπόθεση του Παύλου Πολάκη με το δάνειο και η αντιπαράθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα, με την δημοσιοποίηση της συνομιλίας τους μονοπώλησε το ενδιαφέρον της πολιτικής επικαιρότητας αυτές τις μέρες. Ποια είναι η γνώμη σας για όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας την ίδια στιγμή που ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία ελλοχεύει.

«Η χώρα βιώνει μια βαθιά θεσμική και αξιακή κρίση. Οι μετακινήσεις βουλευτών και στελεχών σε ένα ιδιότυπο ‘’πολιτικό παζάρι’’ μηδενίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής στα μάτια των πολιτών. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που υπουργοί της κυβέρνησης όχι μόνο αλληλοκατηγορούνται για χρηματοδοτήσεις και αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά προχωρούν σε απειλές και μηνύσεις. Ο κ. Πολάκης εκφράζει το αυθεντικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα αποκρουστικό πρόσωπο, μια καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία.  Του ΣΥΡΙΖΑ που δε διστάζει να συκοφαντεί και να στοχοποιεί  πολιτικά τους αντιπάλους του, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Είναι σίγουρο ότι ο κ.Πολάκης ότι δε δρα αυτοβούλως, αφού απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Μαξίμου και του κ.Τσίπρα προσωπικά. Γιατί τον κ. Τσίπρα δεν τον απασχολεί ο πλήρης πολιτικός και θεσμικός ευτελισμός  της χώρας. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η με κάθε τρόπο παραμονή του στην εξουσία για όσο μπορεί περισσότερο. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης αλλά και μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου για την πορεία της οικονομίας, την αποεπένδυση της χώρας, την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι το πώς θα ρίξει την ευθύνη στον επόμενο, ακριβώς όπως έκανε ο κ. Καραμανλής το 2009. Οι σειρήνες προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέας περιπέτειας, λόγω της πολιτικής αστάθειας. Το ιδωτικό χρέος αυξάνεται, το τραπεζικό σύστημα υπολειτουργεί, η φορολογία διαλύει κάθε έννοια ανάπτυξης, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί αυξάνονται καθημερινά».

Ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει να είναι ο ηγέτης του λεγόμενου προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιχειρεί εδώ και καιρό και με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπουργοποίηση δυο μέχρι πρότινος στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ως σκέψη στο Κίνημα Αλλαγής η σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας πολιτικός χώρος. Τόσο από τη Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τους άλλους δρόμους που ποτέ δεν είδαμε, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ, τους χειρότερους λαϊκιστές που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Δυστυχώς, βρέθηκαν αρκετοί πρόθυμοι που δε σεβάστηκαν ούτε αυτά που τους προσέφερε η παράταξη, ούτε τους δημοκρατικούς πολίτες που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Έτσι είδαμε στελέχη να μετακομίζουν στον κ. Τσίπρα κατόπιν πολιτικών ανταλλαγμάτων ή να περιμένουν στον προθάλαμο του κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα. Στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν υπάρχει χώρος για πολιτικούς πλαστογράφους και αδέξιους μιμητές όπως ο κ. Τσίπρας και το μόρφωμα που έχει δημιουργήσει. Ένα μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τις αρχές όχι απλά της δικής μας παράταξης, αλλά και της ίδιας της αριστεράς. Η δημοκρατική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι η ψυχή και η καρδιά του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η ψυχή δεν ανήκει σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε τίποτα και  πουλάνε τα πάντα για μία καρέκλα. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται και δίνει πολλές καρέκλες στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως Κεντροαριστερός. Κεντροαριστερός όμως δε γίνεσαι απλά γιατί κάθονται δίπλα σου μερικοί πρόθυμοι ή κάποιοι γυρολόγοι, ιδίως όταν παραδίπλα έχεις από ακροδεξιούς έως υμνητές του Καραμανλή. Αυτή είναι η Κεντροαριστερά; Με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κουίκ και την κ. Παπακώστα; Οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να δώσουν μια σκληρή απάντηση στον κ. Τσίπρα , να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής. Μετά τις εκλογές, θα συζητήσουμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη βάση των προγραμματικών μας θέσεων και του προοδευτικού μας σχεδίου, του σχεδίου ‘’Ελλάδα’’. Εκεί, θα κριθούν όλοι για τις προθέσεις τους και τη διάθεση σύγκλισης για το καλό της χώρας».

Θα καταφέρει το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της βάσης των υποστηρικτών της Παράταξης ή μήπως κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα Συνέδριο «μάχης για την καρέκλα»;

«Η μάχη για την καρέκλα αφορά στους πρόθυμους υποστηρικτές του κ. Τσίπρα, όλους αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες της εξουσίας. Απέναντι στον πόλεμο που δεχόμαστε και τις ανοίκειες πρακτικές στελεχών μας, πρέπει να κάνουμε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία παράταξη δεν ανέκαμψε πολιτικά απλά γιατί δικαιώθηκε ιστορικά, κανένας πολιτικός χώρος δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει χωρίς να εκφράσει αυθεντικά τα κοινωνικά αιτήματα της εποχής του. Και το ΠΑΣΟΚ το έκανε, αλλάζοντας τη μοίρα και τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να θέσουμε με αιχμηρό λόγο, λόγο που θα πείθει και θα είναι το δικό μας άρμα μάχης απέναντι στο λαϊκισμό και σε αυτούς που έχουν στόχο να βεβηλώσουν και να μεταλλάξουν τη δημοκρατική παράταξη. Οι 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στη γέννηση του Κινήματος Αλλαγής απαιτούν από όλους μας ένα πράγμα: Να χτίσουμε τη νέα, μεγάλη προοδευτική παράταξη. Να κάνουμε όλο αυτό τον κόσμο να αισθανθεί ξανά περήφανος. Στο συνέδριό μας θα μιλήσουμε ανοιχτά για όλα αυτά, χωρίς συμβιβασμούς και ισορροπίες. Ισορροπίες που θολώνουν το στίγμα και προσβάλλουν όλους όσοι έμειναν σταθεροί στις αρχές τους, όλους όσοι πιστεύουν στο εγχείρημα χωρίς προαπαιτούμενα. Είμαι βέβαιος ότι από το συνέδριό μας θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί και ενωμένοι, αποφασισμένοι και ετοιμοπόλεμοι για τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Για να συνεχίσουμε την πορεία στο λαό και να συνομιλήσουμε ξανά με τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα που προχωρούσαμε μαζί. Να εκφράσουμε ξανά τους νέους ανθρώπους. Να δώσουμε πραγματική ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

Κατεβαίνετε και πάλι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Ηλείας και μάλιστα την Τετάρτη πραγματοποιήσατε μια πολυπληθή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου έδωσαν το «παρών» απλοί πολίτες, στελέχη και φορείς. Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε για το ΚΙΝΑΛ και εσάς προσωπικά;

«Η προχθεσινή συγκλονιστική παρουσία πάνω από 1.000 ετεροδημοτών στην πολιτική μου ομιλία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:  Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ηλεία και στη χώρα και θα είναι η μεγάλη έκπληξη στις προσεχείς εκλογές, παρά το συστηματικό πόλεμο που δεχόμαστε. Έστειλε όμως και μήνυμα για αλλαγή γενιάς, για να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι. Και δεν θα αλλάξει. Δεσμεύομαι να συνεχίσω με το ίδιο πάθος, τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες για να μπορώ να τους κοιτάζω πάντα στα μάτια. Όπως τους κοιτάζω τώρα , όπως τους κοίταζα πάντα. Στους συμπατριώτες μου παρουσίασα ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ηλεία, ένα πρότυπο που βασίζεται στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνέργεια με τον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονη αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτό το σχέδιο απαιτεί ανθρώπους με θέληση, αποφασιστικότητα και ορμή. Ανθρώπους με νέες ιδέες, με άλλη νοοτροπία, γνώση και δημιουργικότητα. Και στην Ηλεία υπάρχουν αρκετοί ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι σε όλο το πολιτικό φάσμα, στην αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τα κινήματα που μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αλλάξουν την πορεία φθοράς και παρακμής του τόπου μας. Με αυτούς τους ανθρώπους έχω αποφασίσει να προχωρήσω μαζί. Για να γίνει αυτό, πρέπει η Ηλεία να αλλάξει γενιά. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Η προχθεσινή συγκέντρωση έδειξε ότι και οι πολίτες της Ηλείας στηρίζουν αυτή την αλλαγή. Μου έδωσαν πίστη και δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα για την Ηλεία, για τη χώρα και την παράταξη».

Ροή Ειδήσεων

3961670 224616

27/09/2023 | 00:54

Ροντινέι: «Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Φορτούνης, θα μπορούσε να είναι Βραζιλιάνος»

27/09/2023 | 00:46

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας

27/09/2023 | 00:41

Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια του 2 CV
kakokairia paros

27/09/2023 | 00:28

Κακοκαιρία Elias: Επικαιροπoιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

27/09/2023 | 00:21

O καιρός της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:18

Tα ζώδια της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:15

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:08

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27/09/2023 | 00:04

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς
paralia ert

26/09/2023 | 23:52

Η Παραλία: Η επίσκεψη που θα αλλάξει τα πάντα στα Μάταλα!

26/09/2023 | 23:43

Metron Analysis: Την κλιματική αλλαγή θεωρούν οι Έλληνες ως το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη

26/09/2023 | 23:28

Νεκρός στη Σαντορίνη υπάλληλος ξενοδοχείου – Για ασήμαντη αφορμή ο μοιραίος καυγάς

26/09/2023 | 23:10

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αυτά είναι τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά

26/09/2023 | 22:53

Τραγωδία στην Αλόννησο: Δύτρια έχασε τη ζωή της

26/09/2023 | 22:39

Θλίψη: Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας
rapanakis
Άρχισαν τα όργανα! Παραιτήθηκε από διευθυντής της «ΑΥΓΗΣ» ο Σπύρος Ραπανάκης – Στήριζε ανοιχτά την Αχτσιόγλου
portosalte
Πορτοσάλτε κατά Κασσελάκη: Ο Στέφανος «άλλαξε τα όλα» χαρίζει χιούμορ οικογενειακά!
gerakis
Γεράκης (MARC) για νίκη Κασσελάκη: Το εκλογικό σώμα βρισκόταν σε μια κατάσταση απελπισίας και πήρε ρίσκο, ψάχνοντας έναν νέο Τσίπρα
makis xania kasselakis 36 e1693567863375
Μπαλτάς: Το φαινόμενο Κασσελάκη θα συζητηθεί πολύ στις σχολές πολιτικής οικονομίας- Δεν είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη
ert
Καταδίκη 5 ετών σε πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ για την υπόθεση των μπόνους
nikos xydakis 260923
Ξυδάκης για Κασσελάκη: Τον «φύτεψε» ο Τσίπρας, τάζει ότι είναι αρχάγγελος που θα νικήσει τον Μητσοτάκη