• Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
  • 15:50

Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κατρίνης στο TheCaller: Την Δευτέρα θα βγούμε πιο δυνατοί- Το Συνέδριο είναι το αποφασιστικό όργανο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης βρέθηκε στο TheCaller Web TV και μίλησε στον αρχισυντάκτη του thecaller.gr, Κωστή Μοσχολιό για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τις αντιδράσεις και το νόημα του.

Ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης βρέθηκε στο TheCaller Web TV και μίλησε στον αρχισυντάκτη του thecaller.gr, Κωστή Μοσχολιό για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τις αντιδράσεις και το νόημα του.

«Η προκήρυξη του Συνεδρίου έγινε με διαδικασίες συνοπτικές, δεν έγιναν κάποιες προσυνεδριακές διαδικασίες, ούτως ή άλλως, δεν έχει το χαρακτήρα ενός τυπικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ, άλλα είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, καθώς το ΠΑΣΟΚ πολλοί προσπάθησαν να το μηδενίσουν, να το εξαφανίσουν, όμως, όχι μόνο παρέμεινε ζωντανό, αλλά έδωσε σάρκα και οστά και συνεχίζει σήμερα ως ΚΙΝΑΛ, πάντα έχει μία αξία και μία σημειολογία, αν και δεν έχει καμία σχέση με τα συνέδρια που είχαμε σε άλλες εποχές, όπως το συνέδριο του '96», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας για τη διαφορετικότητα αυτού του Συνεδρίου.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Παύλου Γερουλάνου, ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε: «δεν ξέρω αν θα υπήρχε η δυνατότητα η χρονική αυτό να γίνει στο στενό χρονικό διάστημα που γίνεται το Συνέδριο. Εγώ δεν είδα κάποια διαφορετική πολιτική πρόταση σε σχέση με τον χαρακτήρα, την ιδεολογία και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ή το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ το επόμενο χρονικό διάστημα. Προφανώς εξαντλείται στο αν έχει εκλεγμένους συνέδρους. Έχει και αυτό τη σημασία του, αλλά το Συνέδριο αυτό έχει να πάρει τις αποφάσεις που αφορούν και το καταστατικό και την περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΚΙΝΑΛ. Μην γελιόμαστε, το 98-99% του ΠΑΣΟΚ είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ. Το Συνέδριο είναι αποφασιστικό όργανο. Περιμένουμε και τις προτάσεις». 

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε την αισιοδοξία του για την έκβαση του συνεδρίου. «Δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε, ούτε να χαρίσουμε το γεγονός ότι ο πλούτος της παράταξής μας είναι ο διάλογος. Νομίζω την Δευτέρα θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι για να συνεχίσουμε τις διεργασίες και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, με βάση τις αποφάσεις που πήραμε». 

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διάσπασης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, κάτι που είναι θεμιτό και επιθυμητό. «Δεν είναι μεμπτό όταν μπαίνουμε σε μία συζήτηση, αυτοί που σέβονται και συμμετέχουν στη λειτουργία του οργάνου, να σέβονται την Δημοκρατία, που η Δημοκρατία λέει ότι οι πλειοψηφίες υπερέχουν και θα πρέπει να σεβόμαστε αυτήν την άποψη. Υπάρχει καμιά φορά το εξής παράδοξο, να γίνεται μία παράλληλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης. Αυτή δεν είναι η εικόνα του ΚΙΝΑΛ». 

Ο Μιχάλης Κατρίνης, τέλος, σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στο κόμμα όταν υπήρχαν και πολλά προβλήματα, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός γυρολόγος, ούτε μπορεί κάποιος να ...«μετρά» τα πρόσωπα με το ΠΑΣΟΚόμετρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στο TheCaller Web TV:

Send this to a friend