Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

CALLER'S CHOICE

Κυκλοφόρησαν κανονικά «Τα Νέα»! «Οι αντοχές όλων αγγίζουν τα όρια τους, αλλά το πάθος μάς κρατά ακόμη όρθιους»

Κανονικά κυκλοφόρησαν σήμερα «Τα Νέα», παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα το Σαββατοκύριακο, στη «σκιά» των δραματικών εξελίξεων στον ΔΟΛ...

Κανονικά κυκλοφόρησαν σήμερα «Τα Νέα», παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα το Σαββατοκύριακο, στη «σκιά» των δραματικών εξελίξεων στον ΔΟΛ.

Μάλιστα, στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Όρθιοι» καταγράφεται αισιοδοξία, ότι «υπάρχει δυνατότητα για μία λύση που θα κρατά ζωντανό τον ιστορικό πυλώνα της δημοκρατίας».

«Για να ξεφύγουμε από την καταστροφή απαιτείται γενναιότητα από τις πιστώτριες τράπεζες, που με ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση πόρων από τις εισπράξεις του Οργανισμού ώστε να εξασφαλιστεί μία ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να εξευρεθεί η οριστική λύση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το κεντρικό άρθρο των «ΝΕΩΝ»:

«Όρθιοι

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αγγίζει, αν δεν έχει υπερβεί, τα όρια της ασφυξίας. Με την τροπή που έχουν λάβει οι εξελίξεις, ο ΔΟΛ στην πραγματικότητα στερείται των αναγκαίων πόρων για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του. Ωστόσο, παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, υπάρχει η δυνατότητα για μία λύση που θα κρατά ζωντανό τον ιστορικό πυλώνα της δημοκρατίας.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εφόσον όλοι όσοι έχουν ρόλο να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον και δεν μείνουν στα λόγια. Για να ξεφύγουμε από την καταστροφή απαιτείται γενναιότητα από τις πιστώτριες τράπεζες, που με ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση πόρων από τις εισπράξεις του Οργανισμού ώστε να εξασφαλιστεί μία ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να εξευρεθεί η οριστική λύση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αν εννοούν όσα λέγουν για την πολυφωνία και την ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα τώρα. Η κατάθεση και ψήφιση μίας τροπολογίας που μπορεί να διευκολύνει την προσωρινή χρηματοδότηση -από τα δικά μας έσοδα τα οποία τώρα δεσμεύουν οι τράπεζες – είναι αναγκαία όπως φαίνεται και επ’ αυτού θα κριθούν όλοι. Είναι αυτονόητο πως ένας εκδοτικός οργανισμός έχει αξία μόνον όταν τα μέσα που διαθέτει είναι σε κυκλοφορία.

Οι εργαζόμενοι στα «ΝΕΑ» και όλοι οι συνάδελφοι μας στον ΔΟΛ που έχουν επιδείξει υπομονή και γενναιότητα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα συνεχίσουν με πίστη κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του Οργανισμού. Ασφαλώς οι αντοχές όλων αγγίζουν τα όρια τους, αλλά το πάθος μάς κρατά ακόμη όρθιους».

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Οι Έλληνες πιστεύουν το σ’ αγαπώ για πάντα, ας πιστέψουν και ότι δεν υπάρχει κορονοϊός
«Αιχμηρός» Δάντης για 28η Οκτωβρίου: Κυριάκο, όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση – Η ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων
3.000 θάνατοι από κορονοϊό μέχρι το Φλεβάρη του 2021 – 14.000 αν γίνει πλήρης χαλάρωση των μέτρων
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου
Συγκινημένος ο Τσιόδρας: Η μάσκα είναι η μόνη επιλογή – Eίναι η ώρα της συνείδησης – Παράθυρο για lockdown
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου