Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

CALLER'S CHOICE

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη- Βράβευση του «Typhoon Project» στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε το «Typhoon Project» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, καθώς του απονεμήθηκε το «Sustainability Award» για τη συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας και στην υποστήριξη της έρευνας για τη θαλάσσια ρύπανση.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Τα διεθνούς αναγνώρισης και κύρους βραβεία «Lloyd’s List Greek Shipping Awards» διοργανώνονται από τη Lloyd’s List, ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734. Η αξιολόγηση των βραβευθέντων γίνεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή δέκα κριτών από διάφορους τομείς της ναυτιλίας. Η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται ανάμεσα σε πλήθος αξιόλογων υποψηφιοτήτων που διαγωνίζονται σε 18 θεματικές κατηγορίες.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Εύη Λαζού, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, η οποία κατά την απονομή είπε χαρακτηριστικά: «Οι δεσμοί της οικογένειας Λασκαρίδη με τη θάλασσα έχουν βάθος αρκετών δεκαετιών και το έργο του Ιδρύματος αποτελεί φυσική συνέχεια της ναυτιλιακής της δραστηριότητας. Το «Typhoon Project» εκπληρώνει το όραμα του Θανάση Λασκαρίδη για τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής, της πιο εκτεταμένης και ομορφότερης στον κόσμο, και την απόδοσή της στο κοινό χωρίς απορρίμματα… Ως ένα νέο, σχετικά, ίδρυμα, γνωρίζουμε πως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα στο περιβαλλοντικό μέτωπο, ιδίως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βασίζει την οικονομία της σε μεγάλο βαθμό στους φυσικούς πόρους και στην ομορφιά της. Αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αποτελεί για εμάς τεράστια ικανοποίηση, μας δίνει έμπνευση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά, στην κατεύθυνση των στόχων μας».

Το «Typhoon Project» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη επιστρατεύει το «TYPHOON», νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που συμβάλλει στο έργο καθαρισμού ακτών. Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. Η ομάδα του «Typhoon Project», αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2019. Μέχρι σήμερα, έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.373 ακτές, απομακρύνοντας 142.515 τόνους απορρίμματα.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Θέμα χρόνου οι τελικές αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα – Ανάσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου

Βριλήσσια: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς

Κορονοϊός – Βρετανία: Συναγερμός για το εμβόλιο – «Να το μην κάνουν όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες»

Κορονοϊός: Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Επιδότηση έως 5.000 ευρώ: Ποιοι μπορούν να την πάρουν

Αύγουστος Κορτώ: Μάλλον είμαι ερασιτέχνης αδελφή, αφού μέχρι τα 20 νόμιζα ότι «λιπαντικό» είναι το γράσο που βάζουν στ’ αμάξια
Κορονοϊός – Παυλάκης: Δεν είναι lockdown αυτό, είναι μούφα καραντίνα-Τρέλα να ανοίξουν αγορά και σχολεία
Δημητρακόπουλος: Δεν είναι αδίκημα το σεξ με 15χρονα αν υπάρχει συναίνεση, εκτός και αν συντρέχει ειδική σχέση
Κορονοϊός – Λινού: Θα μπορούσαν τα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν μόνο για ηλικιωμένους απ’ τις 6 το πρωί
Κορονοϊός – Τζανάκης: Μπορεί να δούμε και 3.000 κρούσματα τη μέρα την επόμενη εβδομάδα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου