Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Κύπρος 1974: Η κυνική ομολογία Τουρκοκύπριου που σόκαρε! «Τέχνη μου ήταν να σκοτώνω άμαχους Ελληνοκύπριους»

Τον περασμένο Μάιο, σόκαρε η γεμάτη μίσος ομολογία ενός Τουρκοκύπριου που σκότωνε ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το 1974.

Ο 84χρονος Turgut Yenagrali , πρώην μέλος της ΤΜΤ, σε live συνέντευξή του μιλούσε για την δράση του το 1974 ως αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριά. Μάλιστα, καυχιόνταν για το πως σκότωνε τους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, σύμφωνα με τα tourkika nea.

Σύμφωνα με τα tourkika nea, ο 84χρονος Τουρκοκύπριος φέρεται να δήλωσε ότι: «Εγώ "κανόνιζα" τους αιχμάλωτους γκιαούρηδες που τους έφερναν εκεί (...). Πρόθεση μου ήταν να τους καθαρίσω όλους», λέει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το tourkika nea. Ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε τη συνέντευξη, έκπληκτος τον είχε ρωτήσει: «Όταν σκότωνες άοπλους ανυπεράσπιστους αθώους ανθρώπους, πως το έκανες αυτό βλέποντας τους στα μάτια;»

Κληθείς να απαντήσει σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα φέρεται να είπε: «Και εκείνοι πολλά έκαναν. Ακόμη και αν αυτοί ήταν αθώοι εγώ που να έβρισκα αυτούς που τα έκαναν;» «Το να σκοτώνω ήταν η τέχνη μου. Όταν ήρθε ο στρατός στο χωριό μας τους συνόδεψα ως την μύτη της Καρπασίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος.» φέρεται να δηλώνει ο Τουρκοκύπριος.

Και συμπλήρωνε πως: «Όταν πλησίασα στην μύτη είδα πως εκεί καθόταν πολλοί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Πρόθεση μου ήταν να τους καθαρίσω όλους. Κάποιοι που το κατάλαβαν αυτό, ενημέρωσαν τον αξιωματικό τους. Τούρκος αξιωματικός μου είπε πως "Εάν απομακρυνθείς από δίπλα μου θα σε πυροβολήσω". Αναγκαστικά έμεινα δίπλα του. Καιγόμουν που μου ξέφυγαν»

Send this to a friend