
CALLER'S CHOICE
Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου TUFTS Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA για την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, αναφέροντας πως «το πραξικόπημα δεν πέρασε».
«Ήταν η κορύφωση μιας καλά ενορχηστρωμένης απόπειρας κατάλυσης της αμερικάνικης δημοκρατίας, η οποία άρχισε με την ευθεία αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος», είπε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως «αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο και βαθιά πληγή για την δημοκρατία της Αμερικής».
Για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως εξελίχθηκε σε έναν αυταρχικό και επίδοξο δικτάτορα.
Για την επόμενη μέρα, υποστήριξε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια, μεταξύ αυτών και η εκκίνηση της διαδικασίας της καθαίρεσης του Τραμπ, η οποία όμως απαιτεί χρόνο που δεν υπάρχει.
«Θα είναι ένα δεκαήμερο που όλοι θα κρατήσουν την αναπνοή τους», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, «αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ένα είδος μομφής – τιμωρίας του προέδρου Τραμπ με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων ώστε να μην μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για κάποιο πολιτικό αξίωμα στο μέλλον».