• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 09:08

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Μαρκουλάκης: Δεν σκέφτομαι το βουλευτιλίκι- Πήγα στο συνέδριο ως ένας άνθρωπος ανεξάρτητα σκεπτόμενος

Συνέντευξή στο monopoli.gr παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάμιξη του με την πολιτική αλλά και τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ομιλία του, στο συνέδριό της.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

Η εμπλοκή σου με την πολιτική έχει να κάνει με την προσπάθεια να αποκωδιοκοποιήσεις αυτό που έρχεται;

Παρακολουθώ πιστά τα πολιτικά πράγματα. Κι επίσης, θέλω πολύ να καταλάβω οπότε συμμετέχω όταν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Οταν εξοργίζομαι ή όταν νομίζω πως μπορώ να πω κάτι αληθινό και χρήσιμο.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιδιώξεις να ασκήσεις και πολιτική;

Οχι· είμαι σχεδόν βέβαιος πως όχι.

Δηλαδή, εν όψει εκλογών, δεν θα συμμετείχες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Δεν μου έχουν κάνει καμία πρόταση και δεν σκέφτομαι το βουλευτιλίκι. Αλλωστε, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν καταλαβαίνω πως ένας βουλευτής μπορεί να παίζει στο θέατρο και να κάνει πρόβες. Κι αν με ρωτούσες τι θα επέλεγα ανάμεσα στα δύο, όχι δεν θα θυσίαζα τη ζωή μου στο θέατρο. Θεωρώ, ωστόσο, χρήσιμο να παίρνω θέση σε κάποιες περιπτώσεις, πάντα με ψυχραιμία, προκειμένου άνθρωποι που σκέφτονται όπως εγώ να μην νιώθουν μόνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μήνες μετά την παρουσία σου στο συνέδριο της ΝΔ, θα έλεγες πως είχε κόστος για την εικόνα σου ως καλλιτέχνη;

Για πολλούς - ακόμα και φίλους μου - η παρουσία μου στο συνέδριο της ΝΔ, έμοιαζε με μια κίνηση τελείως τρελή. Βεβαίως, ότι είπα στο λόγο μου θα μπορούσε να διαβαστεί στο συνέδριο οποιουδήποτε κόμματος του δημοκρατικού τόξου χωρίς τη συγκεκριμένη κατακλείδα. Εξέφρασα αποκλειστικά τον εαυτό μου, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να πω πράγματα που λέμε διαρκώς μεταξύ μας. Υπό αυτή την έννοια, αναγνώρισα το ρίσκο για το κόστος της επιλογής μου. Εκ των υστέρων, διάβασα πολλά θετικά σχόλια κι από την άλλη διάβασα ό,τι χειρότερο έχω γραφτεί ποτέ για μένα. Στενοχωρήθηκα τότε αλλά, αναδρομικά πια, μπορώ να πω ότι δεν μου κόστισε ως προς το κοινό μου. Αλλωστε δεν είμαι βαμμένος κομματικά, δεν είμαι συναλλασσόμενος, διεφθαρμένος. Λέω θαρρετά αυτό που πιστεύω, γι' αυτό και χάρηκα που το αποφάσισα.

Πάντως, όσο πλησιάζουν οι εκλογές το όνομα σου αναπαράγεται στους καλλιτεχνικούς κύκλους για την ανάληψη μιας διοικητικής θέσης. Φαντάζομαι πως το γνωρίζεις.

Πήγα στο συνέδριο ως ένας άνθρωπος ανεξάρτητα σκεπτόμενος. Αν αυτό διαβάστηκε από κάποιους σαν πιθανότητα προϋπάρχουσας συνδιαλλαγής – τύπου ο Μαρκουλάκης θα γίνει βουλευτής και θα του δώσουν το Εθνικό – με αναγκάζει για λόγους αρχής να αρνηθώ την όποια πρόταση. Ακόμα δε, κι αν ήθελα να δεχθώ. Γιατί μόνον έτσι αποδεικνύεται η απόλυτη καθαρότητα.

Send this to a friend