Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Κώστας Σγόντζος: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του παρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Σγόντζου που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του παρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Σγόντζου που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (16/4) στις 17:30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και η μουσική υπήρξε μία από τις μεγάλες του αγάπες.

Συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του θρυλικού φεστιβάλ «Rock in Athens '85» και τις εμπειρίες του διηγήθηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη, 33 χρόνια μετά.

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την παρουσίαση μιας από τις πρώτες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης το «Μουσικό Καλειδοσκόπιο» αλλά και αργότερα από τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα».

«Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ήταν μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα με την ΕΡΤ πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999.

Από το 2014 ο Κώστας Σγόντζος εργαζόταν στον Atlantis 105.2 FM ως μουσικός παραγωγός.

Εργάστηκε στην ΕΡΤ, στον ΑΝΤ1 τον ΣΚΑΪ και τον ALPHA. Εργάστηκε επίσης στους ραδιοσταθμούς ERA 2, ERA sport, TOP FM, ANT1 FM, ROCK FM, SKYROCK, PLANET. Επίσης, «πέρασε» και από το Attica TV και το Action24, ενώ έγραφε σε ιστοσελίδες όπως το e-reportaz.gr.

Αίσθηση δημιούργησε χτες η αντίδραση της Νανάς Παλαιτσάκη που υπήρξε σύζυγός του και έμαθε το δυσάρεστο νέο στον «αέρα».

Send this to a friend