Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κοτσακάς στο TheCaller: Η παραδοσιακή Αριστερά θεωρούσε αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ, σήμερα το αντίστοιχο λάθος κάνει το ΚΙΝ.ΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πολλαπλασιαστές επικοινωνίας της άποψής μας να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες» σημείωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Κοτσακάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη.

«Πολλαπλασιαστές επικοινωνίας της άποψής μας να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες» σημείωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Κοτσακάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη.

«Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας και την πολιτική μας λόγω της μιντιακής υπεροπλίας της Ν.Δ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Κοτσακάς στη συνέντευξη που έδωσε στο TheCaller WEB TV. Το μέλος της Π.Γ και της Κ.Ε.Α του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως: η διεύρυνση, τα αίτια της ήττας στις εκλογές του Ιουλίου, στη συγκρότηση της Κ.Ε.Α και τι αυτή εκπροσωπεί, στις σχέσεις με το ΚΙΝ.ΑΛ, στο ενδεχόμενο εκλογής προέδρου του κόμματος από τη βάση, το νέο μοντέλο του κόμματος καθώς και το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων.

Αναφορικά με τον τρόπο που επιχειρείται η διεύρυνση και την πραγματοποίηση πολλών ανοιχτών εκδηλώσεων -πολλές εκ των οποίων με την παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα- ο κ. Κοτσακάς τόνισε ότι «προτιμούμε την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες».

Σε ερώτημα της Φώφης Γιωτάκη για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις σημείωσε κυρίως δύο βασικές αιτίες: «η Ν.Δ αξιοποίησε την υπεροπλία που έχει στα Μ.Μ.Ε και δεύτερον καθυστερημένα αντιληφθήκαμε και δείξαμε την προσοχή μας στα μεσαία στρώματα της κοινωνίας».

Σχετικά με την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα διαμορφωθεί από το Συνέδριό μας που -κατά πάσα πιθανότητα- θα γίνει μετά το Πάσχα και χρειάζεται να έχει νέες θεματικές καθώς βρισκόμαστε σε μια νέα, διαφορετική εποχή. Να λάβουμε υπόψη μας τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την ανάπτυξη της ρομποτικής, την κλιματική αλλαγή κ.α».

Όσον αφορά ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας, ο Αντώνης Κοτσακάς επεσήμανε «σήμερα έχουμε ''τρικυμία στη μπανιέρα''. Ενώ υποτίθεται ότι υπάρχουν τάσεις, στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζονται ομόφωνα οι αποφάσεις (...) Τα ρεύματα πρέπει να συγκροτούνται επί του περιεχομένου της πολιτικής κι όχι από το που προέρχεται ο καθένας μας». Σε σχέση με το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση ανέφερε ότι θα πρέπει «να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς οι συνειδήσεις εκατομμυρίων πολιτών διαμορφώνονται από αυτούς τους ισχυρούς παράγοντες που ελέγχουν και Μ.Μ.Ε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να συζητήσει το θέμα του μοντέλου του κόμματος που θα έχει την επόμενη μέρα. Τα παραδοσιακά μοντέλα είναι δυσλειτουργικά πλέον» ανέφερε σε σχέση με το «ψευδοδίλημμα» κόμμα ή παράταξη.

Και τέλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων και ποιο κατά τη γνώμη του είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που σχεδιάζουν πολιτική στη χώρα -και δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς- σχεδιάζουν με ορίζοντα δεκαετίας. Το σχέδιό τους είναι για 2 + 4 αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντώνη Κοτσακά στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη:

Send this to a friend